A baloldali kormány alatt már a drag queeneket és az LMBTQ-t reklámozzák a lengyel köztévében

A drag queenek az 1990-es évek elején és közepén jelentek meg Lengyelországban, nem sokkal a kommunizmus összeomlása után. Gyakran a kommunista idők lengyel „díváit” idézték, ezért a közönség mindössze a letűnt kor vicces kigúnyolóit látta bennük. A kabaré sztárja volt Violetta Villas réteges, tollas ruháival, az 1960-as évek szexszimbóluma, Kalina Jędrusik, aki sokakat megbotránkoztatott, valamint a hát nélküli ruhákba öltöző férfias mezzoszoprán Irena Santor – ők mindannyian a lengyelek kedvencei voltak.

A liberálisok által világszerte elterjesztett woke ideológia szerint valamennyi drag queen és minden LMBTQ-mozgalmár az „elnyomottak” közé tartozik, „elnyomóik” pedig a fehérek, a heteroszexuálisok és a keresztények. Így hát nem is csoda, hogy a hagyományos értékek nyomán politizáló korábbi lengyel kormány is próbálta megakadályozni ennek a vírusnak az elterjedését.

Az egymást követő választási kampányok során a Jog és Igazságosság Párt többször is „szivárványos fenyegetésről” beszélt, sőt a vezető tisztségviselőik közül néhányan azt mondták, hogy az LMBTQ-emberek nem érdemelnek egyenlő jogokat a többiekkel. 2019 októberéig több mint 60 helyi és regionális tanács elfogadott LMBTQ-ellenes nyilatkozatot, a jobboldali tanácstagok pedig elítélték az „LMBT-ideológia” terjedését, amely – szerintük – fenyegeti a családokat. A helyi hatóságok és a lengyel bíróságok azóta hatályon kívül helyezték ezen határozatok egy részét (sok esetben attól tartva, hogy elveszítik az uniós támogatást), de a woke által keltett nyugtalanság továbbra is fennállt a társadalomban.

Amikor tavaly decemberben véget ért a jobboldali kormány nyolc éves uralkodása, sejteni lehetett, hogy Donald Tusk minden tekintetben a brüsszeli irányvonalat fogja követni. Ez azóta meg is történt, olyannyira, hogy a még 2025-ig hivatalában maradó köztársasági elnök, Andrzej Duda ezt nyilatkozta: „a kormány törvényi alapon képtelen változásokat végrehajtani (…), ezért a jogtalanság szellemében cselekszik, erőszakos megoldásokat alkalmaz és (…) miniszterelnöki utasítások alapján kormányoz.”

Ezek közé tartozik, hogy – mint ahogy közismert – Tusk beszántotta a közösségi médiát, elbocsájtott mindenkit, aki nem értett vele egyet, és ez nemcsak Varsóra igaz, hanem a nagyobb városokra is. Így Poznanban, a 600 ezres nagyvárosban el is kezdődött egy olyan televíziós sorozat a közmédiában, amely nyíltan népszerűsíti az LMBTQ-t és a drag queeneket. A fenti képen látható az egyik főszereplő.

Az LMBTQ aktivisták kitörő örömüket fejezték ki, hogy „végre” helyet kapnak a közszolgálati médiában, egy drag queen pedig a homoszexuális aktivizmusról beszélt. A műsort szintén egy LMBTQ aktivista vezette, aki abban reménykedett, hogy a társadalom megértőbb lesz irántuk. Az adás után Anna Bryłka és Jacek Wilk, a Konföderációs párt európai parlamenti jelöltjei nyilvánosan ellenezték a közpénzek felhasználását az LMBTQ-értékek népszerűsítésére a TVPoznanban. Azzal érveltek, hogy ez visszafordíthatatlan és káros ideológiákat terjeszt, például a kiskorúak számára a nemek közötti átmenetről, amely nemcsak megbánáshoz, hanem súlyosan káros egészségügyi következményekhez is vezet.

Címlapkép: A TVPoznanban elkezdődött egy olyan televíziós sorozat, amely nyíltan népszerűsíti az LMBTQ-t és a drag queeneket. Forrás: rmx.newsA

Iratkozzon fel hírlevelünkre