RMDSZ-politikus: A magyargyűlölők ellen a legjobb megoldás a magyar szavazat – VIDEÓ

Magyarellenes telefonos üzenetek miatt tett feljelentést a rendőrségen a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vasárnap a partiumi Szatmár megyében a romániai helyhatósági és EP-választások kapcsán.

Turos Loránd szenátor az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének Facebook-oldalán közzétett videóban bejelentette: két feljelentést iktatott vasárnap a román rendőrségen amiatt, hogy a szövetség politikai ellenfelei Szatmárnémetiben és Szatmár megyében

magyarellenes uszítással próbálnak szavazatokat szerezni.

A román nyelvű sms-t Adrian Cozma, a Szatmár megyei önkormányzat élére a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben pályázó, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) által is támogatott jelöltje nevével írták alá. “Menjetek szavazni, hogy kizárjuk a magyarokat az intézményekből! Szatmárnak egy igazi románra van szüksége! Adrian Cozma” – áll a román nyelvű telefonos üzenetben.

Turos Lóránd hangsúlyozta: a rendőrségi feljelentés csak eszköz, a magyarellenességre “az orvosság” a rengeteg magyar szavazat.

A magyargyűlölők ellen a legjobb megoldás a magyar szavazat

– idézte az RMDSZ közleménye Csoma Botond szóvivőt, aki arra kérte a Szatmár megyei magyarokat, hogy minél nagyobb számban menjenek el voksolni.

Az EP-választásokkal egyidőben, vasárnap zajló romániai helyhatósági választásokon az RMDSZ színeiben újrázni készülő Pataki Csaba Szatmár megyei tanácselnöknek a PNL-s Adrian Cozma a fő kihívója, akit a többi román párt által szélsőségesnek tartott AUR is támogat.

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök korábban elfogadhatatlannak nevezte és a vezető román politikusok elhatárolódását kérte attól, hogy Romániában eddig példátlan módon a kormányon lévő PNL szövetkezett az AUR-ral.

(MTI)

Címlapkép: Turos Loránd szenátor a szavazókörben. Forrás: Facebook/Turos Loránd

Iratkozzon fel hírlevelünkre