Egy elárvult és megmentett medvebocs története Kovászna megyéből

Egy medvebocs megmentéséről számolt be szerda este a Székelyhon.ro. Múlt szerdán egy hárombocsos anyamedvéhez riasztották az illetékes bálványosfürdői bizottságot. Megpróbálták elaltatni az állatokat, hogy együttesen helyezhessék át őket a környékről máshová. Az egyik bocs azonban olyan magasságba menekült föl egy fára, hogy nem érték el.

Az átlagosnál nehezebbnek bizonyult az az akció, amellyel a bálványosi Grand Hotel közelében feltűnt hárombocsos anyamedvét akarták eltávolítani, áthelyezni a környékről a hatóságok – írták.

Ismertették, hogy az elriasztási kísérletekre nem reagáló anyamedve sajnos nem élte túl az áthelyezésére irányuló kísérletet, nem élte túl az altatást, így a három hónapos bocsok számára a menhely maradt az egyetlen lehetőség. Kettőt sikerült is eljuttatni a balánbányai létesítménybe. A harmadik bocsot, amelyik felmászott egy fa tetejére, nem érte el az altatólövedék.

Végül napokon és éjszakákon átívelő helyszíni megfigyelés után az eljáró állatorvos, Szász István Endre egy létra segítségével felmászott a kis medvéhez, s lehozta a fáról. A bocs már testvérei között van a menhelyen.

A Székelyhon.ro korábbi cikkében írt arról, hogy a medvéket nem hagyhatták közvetlenül a hotel közelében, a torjai büdösbarlanghoz vezető forgalmas turistaút mentén, ezért volt szükség a sürgős intézkedésre.

Címlapkép: Szász István Endre mikóújfalusi állatorvos a megmentett medveboccsal. Forrás: Székelyhon.ro

'Fel a tetejéhez' gomb