A Mohammed volt a legnépszerűbb név tavaly Berlinben, Brémában és Hamburgban

Attól, hogy valaki nem hisz benne, letagadja vagy egyszerűen nem érti, tény, hogy az Európába özönlő muszlimok hódítónak tekintik magukat. Ők ezt nem is titkolják. Már számtalanszor láthattuk egy-egy tüntetésükön, amint a „nem kell a demokrácia, csak a sariát akarjuk!” és hasonló feliratú tábláikat az őslakosok orra alá dörgölték. Nemrég írtuk meg, hogy a brit muszlimok 32 százaléka bevezetné a sariát.

Ami az Európai Unióba való bevándorlásukat illeti, a Statista.com nemrég tette közzé az alábbi grafikont.

Forrás: Statista.com

Ezen látszik, hogy 2050-re – erős migráció esetében – 75 millió muszlim árasztja el az Unió országait. Addig mindössze 26 év van… Ez önmagában még nem is látszik soknak. Igen ám, csakhogy a grafikon nem számol a következő 26 év alatt született muszlim gyermekekkel, hiszen ezt nem is lehetne pontosan megjósolni. Ha összevetjük a nem muszlim és a muszlim lakosság arányát, akkor 2050-re az Unióban a muszlimok száma eléri a 16 százalékot.

Pontosan ez az a „bűvös szám” amelyről a statisztikusok már évekkel ezelőtt kimutatták, hogy amennyiben bármely terület, város, vagy ország lakói esetében a muszlimok aránya ezt eléri, mivel ők körülbelül 3-5-ször több utódot hoznak a világra,

előbb-utóbb többségbe fognak kerülni, annak minden egyéb következményével együtt.

Németországban jelenleg 5,5 millió muszlim él (körülbelül 40 százalékuk Törökországból származik), közülük 3 millióan már német állampolgárok. Hogy a következő 26 évben hányan lesznek, azt senki sem tudná megmondani. Szerencsére a Német Nyelvtudományi Társaság (Gesellschaft für deutsche Sprache) évente összesíti, hogy az újszülötteknek milyen nevet adtak a szüleik.

Akkor hát nézzük meg, hol volt a top 3 fiúnév között a Mohammed (a németek két m betűvel írják): Berlinben, Brémában és Hamburgban is. Utóbbi városban egy évvel korábban még az első három kedvelt név között sem volt!

A Mohammed második helyen áll Észak-Rajna-Vesztfáliában és Hessenben. Egy évvel ezelőtt a tartományban még csak nem is szerepelt a kedvelt fiúnevek között.

A társaság 1977 óta az anyakönyvi hivatalok adatai alapján összesíti a kedvelt újszülött fiú- és lánynevek listáját. Tavaly 68 ezer (!) különböző keresztnév között ért el ilyen eredményt a Mohammed.

Címlapkép: Migránsok sorban állnak a menedékkérők regisztrációját és segélyezését adminisztráló intézmény, a német tartományi egészségügyi és szociális hivatal épülete előtt Berlinben 2016. január 28-án. Fotó: MTI/EPA/Kay Nietfeld

Iratkozzon fel hírlevelünkre