A brit muszlimok 32 százaléka bevezetné a saríát – Nigel Farage: A sokszínűség katasztrófa!

A napokban jelent meg az eddigi legnagyobb felmérés a brit muszlimokról. Ebből kiderült, hogy több mint felük, 52 százalékuk betiltaná a Mohamed prófétát ábrázoló képek megjelenését – szemben az őshonos britek 16 százalékával –, 32 százalékuk pedig bevezetné a saríát új hazájában, Nagy-Britanniában.

A szóban forgó közvélemény-kutatást a Henry Jackson Társaság (HJS), egy szélsőségesség elleni tanácsadó testület rendelte meg a Downing Street korábbi közvélemény-kutatója által alapított cégtől. Az eredményeknek aligha örülhettek, mert azok elég sokkolóak lettek.

Kiderült például, hogy a brit muszlimok majdnem fele, 46 százaléka szimpatizál a Hamásszal.

Közülük a legfiatalabbaknak fogalmuk sincs arról, hogy mit követett el a terrorszervezet október 7-én. Vétlennek gondolja őket a 17-24 évesek 47, a főiskolát vagy egyetemet végzetteknek pedig 40 százaléka.

Az a vélekedés, hogy a Hamász nem hajtott végre mészárlásokat és nemi erőszakot Izraelben, szörnyű, mert zárt gondolkodásmódot mutat mindennel szemben, ami Izraelből származik

– kommentálta az eredményeket Fiyaz Mughal, aki a Tell Mama, a Faith Matters és a Muszlimok az Antiszemitizmus Ellen vallásközi csoportok alapítója.

A brit muszlimok zsidóellenessége abból is látszik, hogy a felmérés szerint 46 százalékuk szerint a zsidóknak túlzott hatalma van az Egyesült Királyság kormányzati politikája felett. (A nem muszlimok csupán 16 százaléka gondolja így.) Továbbá 41 százalékuk szerint a zsidóknak túl nagy hatalma van a médiaiparban, és 39 százalékuk véli úgy, hogy túl sok hatalmuk van az Egyesült Királyság pénzügyi rendszerében.

A közvélemény-kutatást megrendelő HJS ügyvezető igazgatója Alan Mendoza szerint az eredmények azt mutatják, hogy

a szélsőségesség elleni politika kudarcot vallott az évek során.

Majd így folytatta: “Ami valószínűleg rosszul megy, az az, hogy [a politikusok] nem hajlandók kezelni ezt a fajta szélsőségességet, attól tartva, hogy iszlamofóbnak vagy rasszistának bélyegzik őket.”

A szókimondása miatt megkedvelt Nigel Farage, akit a Brexit atyjának tekintenek, az X-en már úgy fogalmazott, hogy „a sokszínűség katasztrófa”, majd hozzátette:

Ennek a közvélemény-kutatásnak ma Nagy-Britanniában minden újság címlapjára kellett volna kerülnie. Az eredmények valóban ijesztőek

– fogalmazott.

 

Címlapkép: Palesztinokat támogató tüntetés Londonban 2024. január 6-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Iratkozzon fel hírlevelünkre