Hamarosan új, a várvédés izgalmaival kecsegtető játszótér nyílik a Budavári Palotanegyedben

Új játszóteret nyitunk hamarosan! Egy újabb területet adunk vissza az embereknek a Budavári Palotanegyedben – közölte a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldala, amely a Budavári Palotanegyed megújításának hivatalos oldala.

Mint írták, fejlesztéseiknél kiemelten gondolnak a családokra pihenőhelyekkel, mosdókkal és pelenkázókkal. Felidézték, hogy tavaly elnyerték a Családbarát Emlékhely-díjat is, a Várkert Bazárban pedig gyakran tartanak gyerekprogramokat.

Célkitűzéseink sorába illeszkedik a Déli kertek lankáira tervezett új, vár témájú játszótér a legfiatalabb látogatóink örömére

– tudatták.

Ha már a család bebarangolta az újjászülető palotanegyedet, ezek a fából készült tornyok, hidak és játékok lehetőséget adnak majd a kicsiknek is, hogy átéljék a várvédés izgalmait a Déli rondella és a Buzogánytorony különleges történelmi környezetében – fogalmaztak a bejegyzés folytatásában.

A fából készült tornyok, hidak és játékok lehetőséget adnak majd a kicsiknek is, hogy átéljék a várvédés izgalmait. Forrás: Várkapitányság

A tervezés és kivitelezés során figyelünk a környezetbe illő, természetközeli megjelenésre, természetes anyagok felhasználására, valamint a már itt álló fák védelmére, hogy a játszótér harmóniában legyen a környező zöld területekkel. A körbekerített játszótéren padokat, fedett pihenőt is kialakítunk a megpihenni vágyó szülők és nagyszülők számára – ismertették.

Már megkezdődött az új játszótér kivitelezése. Forrás: Várkapitányság

A játszótér elkészülte után minden nap reggeltől sötétedésig tart majd nyitva.

Címlapkép: Hamarosan új játszótér nyílik a Budavári Palotanegyedben. Forrás: Várkapitányság

Iratkozzon fel hírlevelünkre