Szentkirályi Alexandra: A választáson eldől, hogy Gyurcsány Ferencnek lesz főpolgármestere vagy a budapestieknek

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a júniusi önkormányzati választások fő tétje, hogy “megmaradunk-e a múltban”, ezért szeretné átvitt értelemben is “kitakarítani” a Városházát.

Szentkirályi Alexandra szombaton a budapesti Széll Kálmán téren, ahol a jelöltséghez szükséges aláírásokat gyűjtötte, újságíróknak azt mondta: azért indul el a főpolgármesteri választáson, mert úgy gondolja, a budapestiek sokkal többet érdemelnek, mint amit most kapnak.

Kiemelte, azt szeretné, ha lezárhatnák végre ezt a “borzasztó Gyurcsány-korszakot”, ezért esze ágában sincs visszalépni.

Ma, amikor valaki bemegy a Városházára, úgy érzi, egy alternatív valóságba került, ahol fölállt a harmadik Gyurcsány-kormány

– fogalmazott a kormánypárti főpolgármester-jelölt.

Kijelentette, addig nem lesz rend, tisztaság az utcákon, addig nem fog megoldódni az óriási közlekedési káosz, nem szűnnek meg a dugók, amíg Karácsony Gergely együtt “bazsalyog” Gyurcsány Ferenccel a színpadon.

A választások fő tétjének azt nevezte, hogy megmaradunk-e a múltban, azok az emberek lesznek-e itt velünk, akik 2010 előtt tönkretették az országot, és akik 2019 óta Gyurcsány Ferenc vezetésével újra itt vannak a fővárosban.

Szentkirályi Alexandra közölte: a június 9-i választáson kiderül, hogy tovább tudunk-e lépni, “építkezhetünk-e végre” és a budapestiek problémáival tudunk-e foglalkozni.

A megoldandó problémák között említette az állandósult dugókat, a sárga festékkel átfestett biciklisávok így “kipipált” kérdését, valamint az előbbiből következő levegő- és zajszennyezést. A köztisztaság jelenlegi állapotáról szólva úgy fogalmazott, “olyan, mintha véget nem érő lomtalanítás lenne”.

A választáson eldől, hogy

Gyurcsány Ferencnek lesz főpolgármestere vagy a budapestieknek

– mondta Szentkirályi Alexandra.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP jelöltjének kampányfőnöke, európai parlamenti képviselő már szombaton délelőtt bejelentette, hogy összegyűltek a támogató aláírások Szentkirályi Alexandra indulásához a főpolgármester-választáson.

Összegyűltek a támogató aláírások Szentkirályi Alexandra indulásához a főpolgármester-választáson

(MTI)

Címlapkép: Ma, amikor valaki bemegy a Városházára, úgy érzi, egy alternatív valóságba került, ahol fölállt a harmadik Gyurcsány-kormány – mondta Szentkirályi Alexandra. Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Iratkozzon fel hírlevelünkre