Ferenc pápa fogadja a magyar zarándokokat

A Magyar Katolikus Egyház Ferenc pápa 2023. évi magyarországi apostoli látogatásának első évfordulóján – 2024. április 23-25. között – Nemzeti Zarándoklatot hirdetett Rómába.

A zarándoklat mindhárom napján lesznek magyar nyelvű szentmisék, illetve Ferenc pápa is személyesen fogadja a magyar zarándokokat – közölte a Vasárnap.hu szerkesztőségével a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Sajtószolgálata.

A pontos program az alábbiak szerint alakul:

  • április 23-án (kedden) 16 órakor szentmise a Lateráni Bazilikában,
  • április 24-én (szerdán) 10 órakor szentmise a Falakon kívüli Szent Pál Bazilikában,
  • április 25-én (csütörtökön) 9 órakor a VI. Pál teremben a Szentatya magánaudiencián fogadja a zarándokokat, majd pedig 11 órakor szentmise a Szent Péter Bazilikában.

A szervezők közleményükben felhívták a résztvevők figyelmét arra, hogy biztonsági okokból az összes nagy római bazilikában, valamint a VI. Pál teremben is biztonsági ellenőrzésre kerül majd sor. Természetesen szúró-vágó eszközt és hasonlókat nem vihetnek be magukkal, illetve vizet csak műanyagpalackban. Azt is kérték a zarándokoktól, hogy mindig megfelelő időben, legalább egy órával a program kezdete előtt érkezzenek meg az adott programra.

Címlapkép: Ferenc pápa 2023. április 28-án érkezett meg Magyarországra. Az egyházfő háromnapos apostoli látogatást tett hazánkban. Hátul jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre