Dennis Quaid: „Személyes kapcsolatom van Jézussal”

A legendás színész, Dennis Quaid “önéletrajzi” albumként hivatkozik új gospel albumára, melyben egy ember történetét meséli el, aki addig kereste a létezése értelmét, amíg hite be nem töltötte az „Isten alakú űrt” az életében.

A “Fallen: A Gospel Record for Sinners” Quaid debütáló gospel albumának címadó dala, a “Fallen”, egyike azon sok eredeti zeneműnek, amelyek Quaid élettörténetét tükrözik.

Valójában önéletrajzi jellegű – azt hiszem, sok ember megtalálhatja önmagát a sorokban

– nyilatkozta Quaid egy amerikai keresztény lapnak.

Quaid az elmúlt években az inspiráló, spirituális, hitről szóló filmek műfajában teljesedett ki olyan sikerekkel, mint az “I Can Only Imagine”, a “The Hill”, a “Blue Miracle” és az “On a Wing and a Prayer”. Bár a nagyközönség leginkább olyan projektjéből ismeri, mint a “Szülőcsapda”, a “The Right Stuff” és a “Holnapután.

A zene volt az élete első szenvedélye, nem a színészet.

A zene az, amit gyerekként a szobád falai közt is csinálhatsz. 12 éves koromban kaptam egy gitárt, és szinte azonnal elkezdtem dalokat írni – mesélte. Quaid a hitének köszönheti, hogy az 1980-as években, amikor még feltörekvő volt, megszabadult a kábítószer-függőségtől. Ebben az időszakban kísérletezett a világ különböző vallásaival, mielőtt befogadta volna Krisztust.

Mindig is kereső voltam. Azt hiszem, kiábrándultam az egyházakból – mondta Quaid. „A keleti vallások felé fordultam. Elolvastam az összes vallási értekezést, elolvastam a Koránt, a Bhagavad-gítát, a Dhammapadát, tényleg mindent.”

1990-ben megtisztultam a kokaintól, és újra elővettem a Bibliát. Gyerekkoromban olvastam ugyan, de most ismét elolvastam. Ezúttal valóban megérintettek Jézus szavai és rájöttem ez az, amit egész idő alatt kerestem – és amit édesanyám mesélt nekem és mások is mondtak, de soha nem értettem igazán, hogy hogyan lehetne személyes kapcsolatom Jézussal és ez miért tudná megváltoztatni az életem.

Elmondása szerint a hite egyre mélyebb lett, ahogy a korban előre haladt.

Istenre támaszkodom. Minden nap beszélek vele…beszélek Istennel a problémákról, hálát adok az áldásokért, amelyekben részesülök, csodálatos érzés, hogy van kivel beszélnem

– mondta Quaid.

Hite betölti azt az űrt az életében, amelyre a drogok nem képesek.

Olyan sokan megpróbálják az életükben lévő Isten alakú űrt kapcsolatokkal, drogokkal, pénzzel vagy bármivel megtölteni. De amit igazán keresünk, a hiány, amit olyan sokan éreznek, csak Istennel tölthető be, a hit a megoldás

– hangsúlyozta. Az album egyedi címe – “Fallen: A Gospel Record for Sinners” – elmondása szerint pontosan ezt célozza meg.

Valójában mindannyian megváltásra szorulunk. Azt akartam, hogy olyan embereket szólítson meg az album, akik nem feltétlenül járnak templomba, vagy akik nem állnak feltétlenül személyes kapcsolatban Istennel, akik mélyen vannak. Átéltem, én is ott voltam mélyen, ahol komoly segítségre volt szükségem, és ahol nem is tudtam, hogy valóban segítségre szorulok. De a megváltásra minden embernek szüksége van, ez egy univerzális dolog.

– fogalmazott.

Dennis Quaid megtérése és tanúságtétele egy újabb példa előttünk is. Jézus Krisztus ma is embereket szólít meg, gyógyít, helyreállít és inspirál az élet minden területén. Nekünk is ugyanerre a személyre van szükségünk a mindennapokban.

Czinke Máté

Iratkozzon fel hírlevelünkre