Nacsa Lőrinc: Brüsszel támadást indított Magyarország ellen

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője kedden napirend előtti felszólalásában a parlamentben azt emelte ki, hogy Brüsszel – a dollárbaloldal hathatós segítségével – támadást indított Magyarország ellen amiatt, mert pár hónapja a parlament elfogadta a nemzeti szuverenitásról szóló törvényt annak érdekében, hogy lehetetlenné tegyék a külföldről érkező politika finanszírozását.

Felidézte:

két éve a baloldali pártok – egy szabályozási kiskaput kihasználva -, külföldi szervezetektől elfogadott több mint négy és fél milliárd forintból akartak hatalomhoz jutni.

A baloldalt felvásárolták, megvették őket kilóra külföldi pénzügyi körök – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, hozzátéve, ezzel kockára tették Magyarország szuverenitását. A baloldallal szemben mi a nemzeti érdeket képviseljük – fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő.

Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára reakciójában arra emlékeztetett, hogy 1990 óta konszenzus volt a magyarországi politikai erők között abban, nem vonnak be külföldi forrást a kampányokba. Ezt rúgta fel a baloldal, és ez a rendkívül súlyos, szuverenitásunkat példátlan módon sértő cselekedet hívta fel a figyelmet arra, hogy a hatályos szabályozás nem megfelelő.

Az államtitkár kiemelte:

a kormányzat számára mindig fontos volt Magyarország szuverenitása, a külföldi befolyástól mentes szabad, tisztességes választás és az elszámoltathatóság garantálása.

Hozzátette: az Európai Parlament baloldali többségének határozott szándéka, hogy az ország elleni támadással segíteni tudják “magyarországi elvbarátaikat”, a dollárbaloldalt, miközben törvénytelenül visszatartják a nekünk járó támogatásokat.

(MTI)

Címlapkép: Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre