Hollik István: Gyurcsány eljárása minden, csak nem demokratikus

„Gyurcsány Ferenc tulajdonképpen azt üzeni Fekete-Győr Andrásnak, akit elítélt a bíróság hivatalos személy elleni erőszak miatt, hogy ne vállald a felelősséget, alkalmazz erőszakot, a lényeg, hogy a hatalmat mindenáron megszerezd, akár, ha kell, akkor ügyészeket, bírákat fenyegess meg, akár, ha kell, kövess el az erőszakot” – fogalmazott Hollik István Kereszténydemokrata politikus, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán reggel a TV2 Mokka című műsorában.

A politikus szerint Gyurcsány Ferenc kvázi megfenyegette a Fekete-Győr András (Momentum) büntetőügyében eljáró ügyészeket és bírákat. Hozzátette, mindez tökéletesen mutatja, milyen a viszonya Gyurcsány Ferencnek – „aki a saját pártjának a nevét úgy határozta meg, hogy Demokratikus Koalíció” – a demokráciához.

Ez az eljárás, hogy egy ügyészt meg egy bírót nyilvánosan megfenyegetünk, ez minden, csak nem demokratikus, és szerintem jól mutatja azt, hogy a baloldalon a hatalomgyakorlásnak a fő vezérelve, mondhatnánk, hogy Gyurcsány-politika lényeg, az jottányit sem változott

– mondta Hollik István.

Ismert, Fekete-Győr Andrást egy 2018-as tüntetésen történt cselekmény miatt – a vád szerint pirotechnikai eszközt dobott a rendőrök felé – egy év börtönbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék, két év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős.

Egy év börtönbüntetésre ítélte Fekete-Győr Andrást a bíróság

Címlapkép: Facebook/Hollik István

Iratkozzon fel hírlevelünkre