Kiütöttük a szerbeket! A magyar válogatott is részt vesz a papok 16. futsal Európa-bajnokságán

Magyarország-Szerbia: 9-0! Hatalmas győzelmet aratott a magyar pap válogatott Szerbia fölött kedden a papi Európa-bajnokságon. Legközelebb csütörtökön lépnek újra pályára a magyar papok, az ötödik helyért játsszanak.

A papok 16. futsal Európa-bajnoksága február 5-én kezdődött, február 9-én ér véget. A házigazda idén Albánia, a tornát az ország észak-nyugati részén fekvő Shkodra városában bonyolítják le.

A bajnokságon tizenhét ország körülbelül 220 római katolikus és görögkatolikus lelkipásztora vesz részt: Ausztria, Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Kazahsztán, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Olaszország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.

A magyar válogatott tagjai vasárnap este indultak el a csongrádi gyülekezőpontról, majd Szerbián át vezetett az útjuk a helyszínre. Shkodra albán katolikus érseki központ; kedden – még a mérkőzések előtt – misén és múzeumlátogatáson is rész vettek a játékosok.

A “B” csoportba besorolt magyar válogatott az első meccsen 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákiától, majd kilencet gurított a szerbeknek. A szerbek ellen Gorcsa Péter és Portik-Lukacs Loránd 3-3 gólt szerzett, Veress Zoltán kétszer, Pásztor Richárd egyszer volt eredményes.

A csoportból való továbbjutás után a négy közé kerülésért a papok közötti labdarúgásban is kiemelkedőnek számító horvátok ellen léptek pályára a mieink. A bravúr, sajnos, elmaradt. Déli szomszédaink 4-2-es győzelmével ért végett a meccs.

Ezt követően ismét Szlovákia került a magyar csapat útjába. A csoportkörben elszenvedett vereség után revansot vettek a magyar papok: szoros meccsen, 2-1-re győztünk!

Az utolsó mérkőzését, az ötödik helyért kiírt helyosztót csütörtökön játssza le a magyar válogatott. 

Szerdán pihenőnap, illetve közösségépítő, kulturális programok folynak.

A csapat tagjai: Veress Zoltán, Topsi Bálint, Barnabás testvér, Fejes Csaba, Portik-Lukacs Loránd, Gorcsa Péter, Guia Hugó, Tamás Ferenc, Pásztor Richárd, Varga Loránd. Edző: Kranyik István.

Címlapkép: A magyar válogatott is részt vesz a papok 16. futsal Európa-bajnokságán. Legközelebb csütörtökön lépnek újra pályára, az ötödik helyért játsszanak. Fotó: Facebook/Magyar Papi Válogatott

Iratkozzon fel hírlevelünkre