A Planned Parenthood szexuális felvilágosító videója szerint a szüzesség nem egy valódi dolog

Az Egyesült Államok legnagyobb abortuszszolgáltatója által közzétett szexuális felvilágosító videó azt sugallja, hogy a szüzesség „nem valós dolog”, és a szex gondolata teljesen szubjektív.

A Planned Parenthoodot bírálták a közösségi médiában közzétett szexuális nevelési videók sorozata miatt. A YouTube-on nyilvánosságra hozott egyik videóban a műsorvezető kijelenti, hogy

„a szüzesség egy teljesen kitalált fogalom” és „egy olyan kifejezés, amelyet egyszerűen azért hoztak létre, hogy ellenőrizzék és megszégyenítsék az embereket, főleg a nőket”.

Míg a videó a szüzesség hagyományos definícióját úgy emelte ki, hogy „valaki, aki soha nem szexelt”, a műsorvezető ragaszkodott hozzá, hogy „ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik”, véleménye szerint

„orvosilag a szüzesség nem egy valós dolog”. 

„Egyes kultúrákban az emberek nagy jelentőséget tulajdonítanak a szűzhártyának: egy vékony, húsos szövetnek, amely a hüvely nyílásánál található, a szüzesség jelzőjeként” – magyarázta az aktivista, majd folytatta: „a szűzhártyád állapota valójában nem jelent semmit. Ennek az az oka, hogy a szűzhártya nem az egyetlen módja annak, hogy a hímvesszővel és a hüvelyi szexszel megnyúljanak. Megtörténhet, ha valamit a hüvelybe helyeznek, például tampont vagy ujjat, biciklizés vagy sportolás közben. Tehát a szűzhártya megjelenése vagy érzése alapján nem lehet megállapítani, hogy valaki szexelt-e.”

Az előadó azok után, hogy orvosilag nonszensznek és semmisnek nevezte a szüzességet, azt is kifejtette, hogy a szexuális együttlét is tejesen mást jelent az emberek számára, így a szüzesség elvesztése vagy a szexuális együttlét nem korlátozódhat a férfiak és nők közötti hagyományos együttlétre.

Az előadó szerint a szexuális együttlét szubjektív dolog, amelyet kizárólag az egyén határoz meg, ennek alapján ide sorolta a maszturbációt, anális vagy orális szexet, amelyek nem feltételezik a vaginális együttlétet.

A konzervatív politikai kommentátor és a „Relable” podcast műsorvezetője, Allie Beth Stuckey egy X-bejegyzésben reagált a videóra, és kifejtette: „az egyik szórakoztató dolog, amit a progresszívek szeretnek csinálni, az az, hogy úgy tesznek, mintha a konkrét elképzelések – mint például a szex és a szüzesség, a férfi és a nő – elvont és rugalmas dolgok.”

Ezt az erőfeszítést a szex elbagatellizálására irányuló terv részeként azonosította, hogy a gyerekek azt gondolják, hogy a szex nem nagyobb dolog, mint a kibeszélés, így nagyobb valószínűséggel megteszik majd, és úgy gondolják, hogy a szüzesség nem egy valóságos dolog, így soha nem próbálják meg megvédeni.

Allie Beth Stuckey azt is felvázolta, hogy

a Planned Parenthood célja a fiatalok korai szexualizálása,

hiszen belőlük él leginkább az intézmény, továbbá könnyebb ezt a réteget az aktivisták közé csatlakoztatni.

Forrás: christianpost.com

A címlapkép forrása: YouTube/Planned Parenthood_What is Virginity? képrenyőfotó

Iratkozzon fel hírlevelünkre