Hazaküldték a diákokat, hogy migránsokat költöztessenek be egy középiskolába – VIDEÓ

Közel kétezer migránst költöztetnek be az egyik brooklyni középiskolába – jelentette be Eric Adams, New York demokrata polgármestere. A diákoknak ez miatt online óráik lesznek. 

A várható eső és viharra hivatkozva ürítetetett ki egy brooklyni középiskolát New York polgármestere. 

Biztonságban akarjuk tudni az embereket

– fogalmazott akkor Eric Adams. A diákokat kedden hazaküldték, szerdától pedig online oktatást rendeltek el számukra. 

A döntést hatalmas felháborodás követte. 

Milyen érzés, hogy holnapra kitúrtátok az összes gyereket az iskolából? Jó érzés? Remélem, jól érzitek magatokat. Remélem, ma este nagyon jól fogtok aludni!

– kiabálta az egyik édesanya a buszokkal érkező migránsoknak a New York Post amerikai napilap tudósítása szerint. A New York állami törvényhozás egyik republikánus képviselőjelöltje, Thomas Sullivan szerint Adams polgármester lépése újabb bizonyíték arra, hogy a metropoliszban fenntarthatatlan a migránshelyzet.

Brad Lander New York-i demokrata számvevő szerint a migránsok elhelyezése az iskolában rávilágít a rossz gazdálkodásra és a pénzpazarlásra, amely túlságosan is jelen van a városházának a menedékkérőknek nyújtott szállásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos megközelítésében.

Inna Vernikov városi tanácsos is elítélte a döntést, egyúttal alternatív lehetőséget is felvetett a migránsok elszállásolására: vigyék őket a polgármester rezidenciájára.

A Breitbart amerikai hírportál rámutatott, 2022 tavasza óta több mint kétszázezer migráns érkezett New Yorkba, elszállásolásuk és ellátásuk pedig milliárdokba került a nagyvárosnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre