Navracsics Tibor: Közös érdek, hogy jól hasznosuljon az uniós adófizetők pénze

Minden eurócent az Európai Unió társadalmainak erősségét, összetartóképességét és versenyképességét szolgálja, ezért is közös érdek, hogy jól hasznosuljon az uniós adófizetők pénze – mondta a területfejlesztési miniszter szerdán Hajdúszoboszlón.

Ilyen beruházás a bölcsődeépítés, amely a jövőt szolgálja és a település erejét mutatja meg – tette hozzá Navracsics Tibor a hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde Aprócska bölcsődei tagintézményének átadásán.

A miniszter szerint mindez akkor működik, ha a települések vezetői perspektivikus célokat tűznek ki, Hajdúszoboszló pedig ilyen város. Kitért arra, hogy az elmúlt évtizedben Debrecen és térsége példátlanul dinamikus fejlődést ért el, és ennek része Hajdúszoboszló.

A fürdőváros a turizmusban eddig is élen járt, de mára a gazdaság, a szolgáltatások és a tudomány terén is olyan együttműködést valósított meg a kormánnyal és a régióval, ami egész Magyarország, de akár Európa számára is példát mutat

– hangoztatta Navracsics Tibor megjegyezve, hogy ez teszi erőssé Magyarországot, és szolgálja az itt élők életminőségét.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde Aprócska Bölcsődei Tagintézményének átadásán. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló független polgármestere jelezte: a fejlesztést a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert több mint 355 millió forint hazai és európai uniós forrásból valósították meg, amivel 26 új bölcsődei férőhely létesült.

Az új tagintézménnyel 116-ra nőtt a bölcsődei helyek száma, de 772 bölcsődés korú kisgyerek van a városban, ezért tovább szeretnék bővíteni a hálózatot

– jegyezte meg a városvezető.

Hozzátette: évente 215-250 gyerek születik a városban, ami jelzi, hogy “Hajdúszoboszló élhető város, sokan tervezik itt a jövőjüket”.

Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke azt mondta:

a bölcsőde-beruházás fellendült a vármegyében: 32 önkormányzat 36 projektje kapott együttesen 5,8 milliárd forint támogatást, ezzel 480 új bölcsődei helyet létesítettek.

A TOP plusz program keretében Hajdúszoboszló eddig már 2,6 milliárd forint támogatásra pályázott – fűzte hozzá.

Bodó Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a “szándék és a tett kézfogásának” nevezte a hajdúszoboszlói bölcsőde-beruházást, és elismeréssel szólt a helyi városfejlesztési törekvésekről.

(MTI)

Címlapkép: Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a Hajdú-Bihar vármegyei közgyűlés elnöke, Bodó Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Szoboszlainé Zabos Petra intézményvezető és Czeglédi Gyula polgármester (középen b-j) átadja a Hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde Aprócska Bölcsődei Tagintézményét 2023. december 20-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Iratkozzon fel hírlevelünkre