Ferenc pápa: „Tragédia bontakozik ki ott, ahol az Úr élt”

A pápa csütörtökön fogadta a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend tagjait, közöttük Jungbert Bélát, a lovagrend magyarországi helytartóját is a Vatikánban. Beszédében elítélte a sok ártatlan ember szenvedését és halálát azokon a helyeken, ahol az Úr élt.

Jungbert Béla a vaticannews.va oldalnak számolt be a lovagrend római tanácskozásáról, tevékenységükről, a szentföldi helyzetről:

Sajnos éppen azokon a helyeken lehetünk tanúi egy kibontakozó tragédiának, ahol az Úr élt, ahol embersége által megtanított mindenkit szeretni, megbocsátani és jót tenni mindenkivel.

Ehelyett azt látjuk, hogy szétszakítja az ott élőket a nagy szenvedés, amely annyi ártatlan embert érint, annyi ártatlan halottat eredményez.

Ferenc pápa sajnálatát fejezte ki a Szentföldön kialakult helyzet miatt, amikor csütörtökön a Vatikánban találkozott a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend tagjaival.

A rend tagjai és vezetése a katolikus egyház szolgálatában áll, és jótékonysági tevékenységet végez a keresztény jelenlét fenntartása érdekében a Szentföldön. A pápa köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki a rend minden tagjának.

A pápa arra buzdította a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend tagjait, engedjék, hogy a Megfeszített és Feltámadt Krisztus áthassa munkájukat és életüket szeretettel, imával és mások szolgálatával.

Arra szólította fel őket, vegyék figyelembe azt a valóságot, amelyben működnek, és mindig az emberi személy átfogó jólétére összpontosítva szolgáljanak.

A Szentatya arra is buzdította őket, hogy legyenek egy olyan rend, amely saját identitásában erős, és a a legcsodálatosabb módon vesz részt a szeretet misztériumában: nyitottan és rendelkezésre állva vállalva azokat a szolgálatokat, amelyeket az Úr kér tőlük.

Ezt a gyerekek iskolai nevelésével és a legsérülékenyebbek – például idősek, betegek, menekültek – iránti konkrét szolidaritással élhetik meg.

A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend tagjaihoz intézett beszéde végén a pápa imádkozott a Szentföldön történt tragikus események miatt szenvedőkért és a békéért:

„A Palesztina Királynője néven is ismert Szűz Mária segítsen mindig benneteket küldetésetekben. Szívből jövő áldásomat adom rátok és megáldom a rend minden tagját és családjukat”

– mondta.

Forrás: vaticannews.va/

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre