Donáth Anna szerint a DK hazudott a választóknak – A Momentum EP-listavezetője hadat üzent Gyurcsányéknak

Az ellenzéki politikus publicisztikájában bár a kormányváltás lehetőségeit boncolgatja, alapvetően a DK-t, Gyurcsányt és feleségét, Dobrev Klárát támadja.

A DK elnöke nincs egyedül pártjában a felelősségvállalás kerülésével. Pár hete Dobrev Klára a sokadik világos interjúkérdésre sem volt hajlandó kimondani: tévedtek, amikor 2017-ben nem támogatták Botka László »Fizessenek a gazdagok!« néven elhíresült kampányát. Hiszen a DK nemrég bejelentett szociáldemokrata programjának ez az egyik vezérfonala. Vajon miért nem hajlandó akkor e párt egyik vezetője mellébeszélés nélkül elismerni, hogy tévedtek?

– kérdezi Donáth. Véleménycikkében Donáth Anna több, a Demokratikus Koalíció háza tája körüli hazugságot is megnevez vagy körülír:

Az igazság kultúrájának része az is, hogy nemcsak az országról és a megoldási lehetőségekről, hanem saját magunkról is igazat mondunk. Mindig. Akkor is, ha egy elnökségi tagról van szó. Különösképpen olyan súlyos kérdésben, mint hogy van-e érdekeltsége offshore-vállalkozásban

– fogalmaz. A Válasz Online ennél a szövegrésznél egy Földi Juditról szóló cikket ajánl az olvasók figyelmébe. Ezzel nyilvánvalóan a listáról az országgyűlésbe bejutott székesfehérvári politikusra utalnak.

Az igazság kultúrájából következik az is, hogy nem hazudjuk azt, hogy húszezer aktivistával szántjuk fel a vidéket. Hiszen pontosan tudjuk, hogy a Fideszen kívül egyetlen párt sem tud ma Magyarországon ennyi aktivistát mozgósítani

– folytatja a felsorolást Donáth. Azt is felrója a DK-nak, hogy házi közvélemény-kutatójukra hivatkozva alaptalan támogatottsági adatokkal vezetik félre a szavazókat. Írása egy másik helyén Donáth Anna pedig a következőképpen ír. Mielőtt idéznénk, jelezzük, bizonyosan Gyurcsány Ferencre utal, bár nem írja le a nevét:

Hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat. Nemrég azt nyilatkozta, hogy a 2008-as válságot »a világ okozta«, ő pedig megoldotta. Egyetlen szót nem mondott arról, mekkora felelősség terheli őt személy szerint azért, hogy totálisan elhibázott gazdaságpolitikája miatt a világválság térdre rogyasztotta az ország gazdaságát. Amit korántsem ő oldott meg, hiszen a válság mélypontján lemondott, és válságkezelő kormányra bízta a nehezét.

A címlakép forrása: Donáth Anna/Facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre