Több mint ezer eltűnt lehet a törmelék alatt a Gázai övezetben

Több mint ezer eltűnt lehet a Gázai övezetben az izraeli légierő bombázása következtében összeomlott épületek törmeléke alatt – közölte vasárnap a palesztin polgári védelem.

A tájékoztatás szerint sokakat sikerült élve kiemelni a romok közül 24 órával azután, hogy találat érte az épületeket.
A Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, és több mint 1300 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint körülbelül 150 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy az övezet ellen indított izraeli hadműveletek halálos áldozatainak száma már meghaladta a 2670-et, a sebesülteké pedig a 9600-at.

Izrael a támadásra válaszul napokra leállította az övezet villanyáram-, üzemanyag-, élelmiszer- és vízellátását, az izraeli kormány pedig megfogadta, hogy eltörli a Hamászt a Föld színéről.

(MTI)

A címlapképen izraeli légitámadásban összedőlt ház romjai alatt keresnek túlélõket palesztinok a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban 2023. október 15-én. 
MTI/AP/Hatem Ali

Iratkozzon fel hírlevelünkre