Szánthó Miklós: Magyarország válhat Izrael támogatásának európai központjává

Az Alapjogokért Központ által szervezett Nemzetközi Pro-Izrael konferenciának dermesztő aktualitást ad a szombat hajnal óta tartó brutális terrortámadás, amelynek több száz halottja és ezernyi sebesültje van – olvasható a központ által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben, amelyben leszögezték: Magyarország válhat Izrael támogatásának európai központjává.

Kiemelték, hogy Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója megnyitóbeszédében részvétét fejezte ki az áldozatok családja iránt, és elmondta: Izraelnek joga van az önvédelemhez, és szerinte a terrortámadások elkövetői mögött eszmeileg a nemzetközi baloldal áll, amely cinkosa egy újsütetű európai antiszemitizmus terjedésének.

A közlemény szerint a főigazgató hangsúlyozta, Magyarország és Izrael a szuverenitás bajnokai, mert mi hajlandóak vagyunk szembemenni a nemzetközi fősodorral is. Ennek oka, hogy számos közös értéket képviselünk, mint a hagyományok és a nemzeti kultúra tiszteletét, a vallás nemzetmegtartó szerepét, a nemzeti szuverenitás védelmét, valamint a közös határok fontossága a béke és biztonság fenntartásában.

A woke-terroristák azonban össztűz alá vették az Istenünket, a hazáinkat, a családjainkat is. Magyarország és Budapest azonban egy igazi “safe space” a hazai és nemzetközi zsidóságnak is. Ebben óriási szerepe van a szigorú magyarországi határvédelemnek

– fogalmazott Szánthó Miklós. Nyugat-Európában tömegek ünneplik a Hamász terrortámadását, de Budapesten ez elképzelhetetlen – mondta. Ennek a jelenségnek az az oka, hogy a woke-progresszió egy új antiszemitizmust hívott életre. Ugyanazok ítélik el Izraelt emberi jogi blablával, akik hirdetik a nyitott határok politikáját. Ettől a terroristák felbátorodva érzik magukat, ennek brutális jele az Izraelre kilőtt rakéták, és a magyar határkerítésnél rendőrökre tüzet nyitó migráns is – vont párhuzamot Szánthó Miklós.

A leghatározottabban kiállunk Izrael mellett, mert békességem szövetsége meg nem rendül

– hangsúlyozta beszédének végén a főigazgató.

(MTI)

A címlapképen Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ fõigazgatója beszédet mond a Nemzetközi Pro-Izrael Konferencián (International Pro-Israel Summit) Budapesten, a Néprajzi Múzeumban 2023. október 9-én.
MTI/Bruzák Noémi

Iratkozzon fel hírlevelünkre