Tucker Carlsonnal beszélgetett Szánthó Miklós

Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiséggel beszélgetett Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója – az erről szóló videó csütörtökön jelent meg a központ Facebook-oldalán.

Szánthó Miklós a videóban köszönetet mondott Tucker Carlsonnak, hogy megpróbálja segíteni a magyar konzervatívokat, és a józan észt úgy általánosságban. Tucker Carlson a The New York Times-t és az NBC News-t konkrétan említve arról beszélt: Magyarországról hazudik az amerikai média. Szerinte ezt azért teszik, mert utálják Magyarországot, amiért keresztényként határozza meg magát.

A beszélgetésben arra is kitér: fontosnak tartja a jobboldal nemzetközi szerveződését, mert szerinte meg kell törni a varázslatot, azaz azt a tévhitet, hogy neoliberalizmusnak hatalmas választói támogatása van.

A nyugatot irányító emberek aggodalmai teljesen elválnak a nyugaton élők – legyenek azok baloldaliak, jobboldaliak, vagy centralisták – aggodalmaitól

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ezért fontos felemelni a zászlót és emlékeztetni az embereket arra, hogy az országot vezetők egy szűk kisebbéget alkotnak, véleményüket a lakosságnak csak egy elenyésző része osztja. Tucker Carlson erre az orosz-ukrán háborút hozta példának, szerinte ugyanis az Egyesült Államok lakosságának többsége – republikánusok és demokraták egyaránt – nem támogatja az Oroszország elleni háború meghosszabbítását Ukrajnában, a vezetőknek mégis valahogyan megengedik, hogy úgy tegyenek, mintha a népakaratot képviselnék. Ez antidemokratikus – jelentette ki.

Brüsszeli imperializmus helyett magyar út!

Brüsszel föderalista törekvéseit a birodalmi logika jellemzi, az Európai Unió országainak ezért a szuverenista magyar utat kellene követniük – hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a lengyelországi Karpaczban zajló Gazdasági Fórumon.

Az Alapjogokért Központ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európa jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetésen Szánthó Miklós a jövő évi EP-választások kapcsán úgy vélte, az tisztán meg fogja mutatni, hogy a 21. századi politika új törésvonala föderalisták és szuverenisták között húzódik.

Előbbi ki akarja szervezni a tagállami döntéshozatalt Brüsszelbe, utóbbiak viszont a szerződésekben rögzített hatásköreikért küzdenek; ezért a konzervatívoknak meg kell valósítaniuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását, amelyben a magyar, a lengyel és az olasz jobboldalra kiemelt szerep hárul – fejtette ki az Alapjogokért Központ vezetője.

A kontinens jelenlegi helyzetéről azt mondta, az ideológiai és geopolitikai problémák valójában összefüggnek. Európa ma még gazdag, de már gyenge, miközben elveszíti a lelkét: jóléte a történelmi múltjából fakad, miközben épp hagyományait, kultúráját igyekszik megtagadni a politikai korrektség, az eltörléskultúra és a woke jegyében – tette hozzá.

Márpedig aki elfelejti múltját, az újra és újra megismétli annak hibáit

– utalt az uniós és liberális elit téves geopolitikai helyzetértékelésére az ukrajnai háború kapcsán.
Arra a kérdésre, hogy mi lehet a sikeres stratégia Európa lelkének megmentésére, úgy válaszolt: nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani, meg kell nézni a magyar példát, amely szembe megy a liberális fősodorral, ha meg kell védeni a nemzeti identitást, állami szuverenitást, a határokat, a családot vagy a gyermekeket. A magyar jobboldal sikere frusztrálja is Brüsszelt, a választók viszont értékelik ezt a politikát, melyet a négyszer egymás után elért kétharmados győzelem mutat.

Bátornak és demokratának kell lenni, ennyi az egész

– jelentette ki Szánthó Miklós a közlemény szerint.

Iratkozzon fel hírlevelünkre