Medvegyev a 404-es hibakódot várja Ukrajnától: „Az emberek elmenekültek, az ország nem található”

Alapvető számtani műveletek alapján elmondható, hogy Ukrajnának „mitikus a múltja, szomorú a jelene és nincsen jövője” – idézi az Origo Dmitrij Medvegyevet, az orosz védelmi tanács elnökét, aki a Telegramon osztotta meg a véleményét. 

Medvegyev, aki a bejegyzésben végig idézőjelbe tette, hogy „Ukrajna”, a demográfiai adatokat vette elő: 2001-ben kb. 48,5 millió ember élt az országban, majd, a háború kezdete előtt már több mint 10 millió fővel kevesebb. A csökkenés oka a lakosság szegénység miatti elvándorlása – közülük közel 3 millióan Oroszországban kezdtek új életet még 2022 előtt, állította Medvegyev.

Úgy gondolja, hogy ennél viszont a helyzet jelentősen rosszabb: a Kijev által ellenőrzött területen nagyjából 19,7 millió ember él, míg az országon kívül 17,9 millió.    

„Miután ennyi polgár elhagyta az államát, a kijevi rezsimnek és »Ukrajnának« hamarosan nem lesz miből fenntartania sem magát, nem hogy harcolnia” – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy egyre szembetűnőbb lesz az ukrán jelentésekben a 404-es hibakód: „az emberek elmenekültek, az ország nem található”.   

A címlapképen tűzoltók dolgoznak a helyszínen a legutóbbi orosz rakétatámadást követően Kijevben 2023. augusztus 30-án. Fotó: MTI/EPA/Vadim Szarahan

Iratkozzon fel hírlevelünkre