Nem tartotta fogva 12 évig feleségét a német férfi

Nem tartották fogva és nem kínozták azt a Franciaországban élő német származású nőt, akit hétfőre virradóra „szabadítottak ki” francia rendőrök, miután a nő az éjszaka folyamán egy német segélyszolgálattól kért segítséget telefonon.

Az 53 éves nő azt állította, hogy német állampolgárságú férje 2011 óta bezárva tartja otthonukban, kínozza és megerőszakolja őt. A nő állítását alátámasztani látszottak a házban talált rácsok, egy „kínzópad” és egyéb körülmények.

Az ügy nagy nyilvánosságot kapott mindkét országban, kedden azonban a francia ügyészség sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mindabból, amit a nő elmondott, semmi sem igaz, és a hétfőn reggel őrizetbe vett férjet még a keddi nap folyamán szabadlábra helyezik.

Az 55 éves férfi elmondta, hogy felesége autoimmun betegségben szenved, amelynek különféle súlyos szövődményei vannak, egyebek közt a kopaszságát okozta, ami miatt megtalálásakor úgy vélték, hogy „leborotválták” a haját.

Az ügyészség szerint alapos orvosi és rendőri vizsgálat támasztja alá, hogy nem történt semmiféle bűncselekmény, a nő a betegsége miatt szorult a négy fal közé.

Tizenkét évig tartotta szobafogságban a feleségét egy német férfi

(MTI)

A címlapkép forrása: 

Iratkozzon fel hírlevelünkre