Magyar tornagyőztest is ünnepeltek Budapesten!

Stollár Fanny és Katarzyna Piter lett a Hungarian Grand Prix páros bajnoka, miután a fináléban 6:2 4:6 10:4-re legyőzte a Jessie Aney/ Anna Siskova kettőst.

A magyar lány egyesben is egészen sokáig menetelt a budapesti versenyen, két mérkőzést is tudott nyerni a főtáblán, ami hosszú évek óta nem sikerült neki. Az első körben a kvaliból érkező spanyol Burillo Escorihuela ellen szettet sem veszített, majd a következő mérkőzését a kellemetlen játékstílusú Tatjana Maria ellen is megnyerte.

A negyeddöntő is kemény játékot hozott, az összecsapás elején egyik játékos sem tudta hozni az adogatását, majd 5:4-nél Fanny szerválhatott az első szettért, de nem tudott élni a lehetőséggel. A játszma végül rövidítésbe torkollott, amit Baindl nyert meg, onnantól kezdve az ukrán teniszező lendületbe került és végül két szettben megnyerte a találkozót.

Szerencsére a páros még mindig ott volt Stollárnak, a fináléba kerülésért kőkemény csatát kellett vívniuk Nadia Podoroska és Kamilla Rakhimova ellen, a mérkőzés végül két szoros tie breakben dőlt, és mindkettőt Fannyék tudták megnyerni.

Stolláréknak az első két fordulóban sem volt könnyű dolga, kezdésnek rögtön a másik hazai közönség kedvenc Babos Tímea és az orosz Alexandra Panova ellen kellett játszaniuk, akiket végül két szettben búcsúztattak, majd jött a cseh páros elleni összecsapás, ahol nem álltak túl jól Fannyék, de egy sajnálatos sérülés miatt fel kellett adnia a mérkőzést az ellenfelüknek.

A fináléban egy amerikai/cseh duó várt rájuk, akik már több kisebb tornán is diadalmaskodni tudtak, de Fanny számára sem volt ismeretlen a terep, hiszen WTA-szinten már három páros tornagyőzelemmel rendelkezett, ebből kettőt pedig éppen a magyar fővárosban szerzett.

Az első szettben pedig úgy tűnt, gyorsan meglesz a negyedik is, kétszer elvették Aney és Siskova adogatását is, 30 perc elteltével pedig már előnybe is kerültek. A második játszmára aztán váratlanul összekapta magát az ellenfél, adogatóként rengeteget javultak a lányok, ami elég is volt ahhoz, hogy 6:4-el egyenlítsenek.

A tornagyőzelem így végül szuper tie breakben dőlt el, ahol ismét Stollár és Piter játszott koncentráltabban, 9:4-nél sem remegtek meg és az első meccslabdájukat rögtön ki is használták.

Fanny így egy nagyszerű hetet tudhat maga mögött, párosban ismét győzelmet ünnepelhetett, méghozzá hazai közönség előtt, egyesben pedig elkezdte a felzárkózást, a két sikerének köszönhetően több mint 100 helyet javítva egészen a 340. pozícióig jött fel a világranglistán.

A címlapkép forrása: Hungarian Tennis/Facebook

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre