Levágott ujjpercet küldtek Emmanuel Macronnak

Nyomozás indult Párizsban, miután egy levágott ujjpercet küldtek Macronnak az Elysée-be, az AFP francia hírügynökség szerint az ujjhegy a csomag feladójáé volt, aki pszichiátriai betegségben szenved – írja a Politico.

Rendőrségi vizsgálatot indítottak, miután a médiajelentések szerint egy ujjpercet tartalmazó csomagot küldtek az Elysée-palotába, Emmanuel Macron francia elnök hivatalos rezidenciájára.

Egy ujjdarabot, úgy tűnik, egy ujjhegyet postáztak az Elysée-be

– közölte a párizsi ügyészség csütörtökön a CNN csatornával. Az AFP francia hírügynökség szerint az ujjhegy a csomag feladójáé volt, aki pszichiátriai betegségben szenved. A Brussels Times cikkében megjegyzik, hogy Macronnak naponta 1000-1500 levelet és e-mailt küldenek. Ezeket egy 70 alkalmazottból álló csapat olvassa és szkenneli, amelynek irodái az Élysée-palotán kívül vannak. A francia elnök figyelemmel kíséri a neki küldött levelezéseket, amelyet a közvélemény mintájának tekint, és néha személyesen válaszol bizonyos üzenetekre.

Miután Macront tavaly újraválasztották, nem tudta biztosítani a parlamenti többséget, a francia elnöknek viharosan indult a második ciklusa. A népszerűségi mutatói az elmúlt hónapokban zuhanni kezdtek, miután keresztülvitt egy ellentmondásos nyugdíjreformot, amely 62-ről 64 évre emelte a nyugdíjkorhatárt.

Ráadásul Franciaországban komoly problémát okoznak a migránsok és migrációs hátterű fiatalok, akik az elmúlt hetekben fosztogatni és gyújtogatni kezdtek a főváros külső kerületeiben és elővárosaiban, miután egy rendőr igazoltatás közben lelőtt egy fiatalkorú férfit.

Felgyújtott járművek, őrjöngő fiatalok – Újabb szintre léptek az erőszakos zavargások Franciaországban – VIDEÓ

A címlapképen Emmanuel Macron francia elnök
MTI/EPA/Olivier Hoslet

Iratkozzon fel hírlevelünkre