Késelés történt egy hollandiai egyházi központban

Péntek reggel késelés történt a hollandiai Leiden városában, egy egyházi központban, három ember súlyosan megsérült, az elkövető elmenekült a helyszínről – közölte a hágai rendőrség. Az NL Times hírportál tudósítása szerint a támadás fél tíz óra körül történt a város diakóniai központjában, amely egyházi humanitárius projekteknek ad otthont. Ebben az egyházi intézményben több kisegítő szervezet működik, honlapjuk szerint többek között a menekültek, hajléktalanok megsegítésére szakosodtak.

A feljegyzések szerint az első bejelentés a mentőszolgálathoz 9.38 órakor történt, a helyszínre két helikopter és több mentő érkezett. Szemtanúk szerint két rendőrségi helikopter is körözött a terület felett.

A Burgernet nevű lakossági értesítési rendszerben közzétett jelentés szerint a rendőrség egy sötét bőrű, rövid hajú, szakállas férfit keres. Az elkövető fejsérülést szenvedett. A hatóságok felszólították, hogy aki meglátja a férfit, azonnal hívja a rendőrséget, és ne közelítse meg. Az Omroep West hírportál szerint az áldozatok a segélyközpont munkásai – fizetett alkalmazottak, önkéntesek. A hatóságok egyelőre nem tudják mi vezetett a késeléshez.

(MTI)

A címlapképen rendőrök az amszterdami fő vasúti pályaudvarnál, ahol két ember megsebesült egy késelésben 2018. augusztus 31-én. (MTI/EPA/Remko De Waal)

Iratkozzon fel hírlevelünkre