Mindenért is a kormány a hibás

Karácsony Gergely főpolgármester a napokban többször is posztolt egy balesetről, amely során két gyorshajtó halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon. Nem vitatható, hogy ez, és az ehhez hasonló esetek kivétel nélkül felháborítóak, hiszen sokszor nem is a szabálysértő az áldozat, hanem az, aki rosszkor volt rossz helyen. Az ilyen embereknek jogosítvány nélkül a börtönben a helye.

Mégis érthetetlen, hogy egy főpolgármester miért a kormányt hibáztatja mindazért, amiért néhány félkegyelmű nem tudja, hogy a város nem versenyzésre való – egyébként éppen akkor, amikor két hónappal ezelőtt szigorították a gyorshajtás szabályait.

A főpolgármester szóban forgó posztja azért is ízléstelen, mert még arra is célzást tesz, hogy ugyan a kamerák kihelyezése állami feladat, de a szabálysértők bírságaiból keletkező pénz is őket illeti – mintha az államnak egy jó bevételi forrása lenne, hogy gyorshajtók járják az országot.

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely képernyőfotó

Úgy tűnik Karácsony Gergely meglátta ebben a lehetőséget. Ennek köszönhetően a Fővárosi Önkormányzat 48 sebességmérő kihelyezését ígéri, persze az új szigorításoknak megfelelően (miszerint minimális sebességtúllépés esetén is büntethetnek) — gondolom én — jó kis hozamban remélve az amúgy is hiányos Budapesti kasszába, ezzel egy füst alatt zabolázva az általa oly’ megvetendő autósokat.

Kiszivárgott: A Főpolgármesteri Hivatal augusztusra várja a csődöt

Bagdy Gábor: Karácsonyék az egyik lyukat tömik be a másikkal

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

A címlapképen forgalmi dugó Budapesten a Hegyalja úton 2019. április 10-én reggel. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre