Transz aktivistákkal gyűlt meg a baja a nemváltást ellenző szerzőnek 

Transz aktivisták megpróbálták elérni, hogy lemondják Abigail Shrier amerikai újságíró előadását, amellyel a 2020-ban megjelent „Visszafordíthatatlan károk” című könyvének héber nyelvű fordítását népszerűsítette volna. 

Az előadást helyszínét többször is megváltoztatták, ugyanis az LMBT-aktivisták megfélemlítették a két nagyobb tel-avivi hely működtetőit, hogy mondják le az előadásokat, különben a jövőben nem fogják látogatni ezeket az intézményeket. 

Az izraeli baloldali média is felkapta az ügyet, akik azt írták, hogy „csak néhányan érdeklődtek”, az írónő viszont elmondta, hogy több százan vettek jegyet az eseményre. „Ezt a technikát a totalitáriusok mindig is használták, hogy ellenfeleiket kicsinek és marginálisnak tüntessék fel. Ez egy optikai illúzió. Szégyentelen, hamis helyzet” – üzente nekik.     

A Visszafordíthatatlan károkat az Egyesült Államokban cenzúrázták, amikor 2020-ban megjelent. Az Amazon megtagadta, hogy szponzorált reklámokat helyezzen el mellette, a Target üzleteiből pedig ideiglenesen eltávolították.

Bombával fenyegetett meg több üzletet az LMBT-lobbi

Többen, köztük a Kaliforniai Egyetem egyik professzora, a betiltására szólított fel, aki kijelentette, hogy el kellene égetni a könyvet. A Spotify alkalmazottainak egy csoportja azt követelte, hogy cenzúrázzák Joe Rogan podcastját, amelyben Shrierrel készített interjút. 

A könyv az MCC Press kiadásában magyarul is megjelent. 

Forrás: JNS 

A címlapképen a Shrier könyvét népszerűsítő plakát látható „Gyermekeink védelme. Az év egyik legjobb könyve – The Economist” felirattal. Forrás: Twitter/Abigail Shrier   

Iratkozzon fel hírlevelünkre