Bombával fenyegetett meg több üzletet az LMBT-lobbi

Pénteken az amerikai Ohio állambeli Clevelandben öt Target üzletet kellet kiüríteni, miután odáig fajult a vita egyes termékek miatt, hogy bombafenyegetéseket kaptak az LMBT közösségek tagjaitól. 

Az áruház korábban LMBT Pride-termékeket helyezett el a polcain, amelyek gyermekeknek szólnak, mire többen úgy döntöttek, hogy akkor ezentúl nem vásárolnak ott. Az áruházlánc vezetősége átgondolta a helyzetet, levették a palettáról a termékeket, mire azonnal fenyegetni kezdték őket az LMBT-lobbi tagjai. 

A clevelandi üzlet kapott egy e-mailt, amelyben bombafenyegetésre figyelmeztették őket, azt állítván, hogy öt különböző Target boltban helyeztek el robbanószerkezeteket. 

„A Target tele van… gyávákkal, akik hátat fordítottak az LMBT közösségnek és úgy döntöttek, hogy a homofób jobboldali redneck fanatikusok kedvében járnak. Nem fogjuk tétlenül nézni, ahogy a szélsőjobboldal továbbra is vadászik ránk” – írták. 

A beszámolók szerint nem csak Clevelandben, de az Ohio állambeli Niles-ban, a pennsylvaniai Monacában, valamint Utah államban is több boltot értek fenyegetések. 

Az üzletlánc 9 milliárd dollárt veszített a piaci értékéből, ugyanis a közösségi médiában hamar híre ment a gyermekeknek szóló LMBT-ruháknak. 

@randalwhitejr Finally @target ♬ Hold Up – Barat

 

A Target több bojkottnak is elszenvedője volt, az elsőnek azután, hogy áprilisban emlékdobozt küldött a transznemű Dylan Mulvaney-nek. 

A hét elején Lauren Boebert, Colorado állam konzervatív képviselője szintén bojkottra szólított fel, ő a North Face márka ellen, mert annak reklámkampányában egy Drag Queen szerepelt. Marjorie Taylor Greene georgiai képviselőnő is csatlakozott a cég bojkottjára irányuló felhívásokhoz.

Forrás: Newsweek/New York Post

A címlapkép forrása: Unsplash.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre