,,Én vagyok jó pásztor!” – ministránstalálkozó volt a szatmári egyházmegyében

A XXI. ministránstalálkozót a szatmári egyházmegyében Józsefházán tartották június 3-án. Az esemény mottójául az ,,Én vagyok jó pásztor!” szentírási szakaszt választották a szervezők. Az alkalomra 15 plébánia 130 ministránsa jelentkezett. Az volt a cél, hogy hasonló érdeklődésű, gondolkodású, korú gyermekekkel, fiatalokkal lehessenek együtt és találkozásukból barátságok szövődjenek – tudósít róla a Romkat.ro.

A csapatok bemutatkozásul egy-egy lapra felírt szóval érkeztek, kiemelve Jézusnak, a jó pásztornak egy-egy fontos tulajdonságát, amihez néhány mondatos magyarázatot is fűztek. A ministránsok által választott szavak a Hűség, Megújító, Otthont adó, Vezető, Oltalmazó, Törődés voltak.

A délelőtt ünnepi szentmiséjének főcelebránsa Jakkel Tamás ifjúsági és ministránslelkész volt, a homíliát Fanea József kökényesdi plébános mondta. Megköszönte a ministránsok hűséges szolgálatát és szentbeszédében felhívta a gyerekek figyelmét az imádság fontosságára, a személyes istenkapcsolat ápolására, a tiszteletre az idősek és egymás felé. Rámutatott, hogy a ministráns csoport jó példája, nyitottsága, lelkesedése vonzó lehet a kisebb társaik számára. A kritikával, fölényeskedéssel, kioktatással elvehetik a kezdők kedvét a szolgálattól. Bátorította őket, hogy viselkedésükkel mindig adjanak jó példát közösségükben, képviselve Jézust, a jó pásztort, akitől a meghívást kapták.

A találkozó délutáni részében a kisebb ministránsok akadályversenyen, a nagyok pedig vetélkedőn vettek részt. A hittanismeret és az ügyességi feladatok értékelése után kiderült, hogy a legtöbb pontot a szatmári Szent Család-plébánia ministránsai gyűjtötték. A második helyen a máramarosszigeti, a harmadik helyen a túrterebesi plébánia ministránsai végeztek.

Forrás: Romkat.ro

A címlapkép forrása: Szatmári Egyházmegyei Ifjúsági Iroda

Iratkozzon fel hírlevelünkre