Keresztényüldözés Magyarországon? Alig tíz napig állt sértetlenül Szűz Mária szobra

Május 6-án Bábel Balázs érsek atya szentelte fel a Béke Királynője szobrát Dunavecsén, a település határában lévő körforgalomban. Szűz Mária szobrát ma reggelre megrongálták, gyakorlatilag a felismerhetetlenségig verték szét az alkotás felső részét.

Információink szerint jelenleg is zajlik a helyszínelés. Mivel egy, a település szélén lévő területről van szó, feltételezhető, hogy direkt rongálás történt, az elkövetőnek a célja a keresztény szobor ledöntése volt.

A Szűz Mária szobor átadó ünnepségén Nacsa Lőrinc vallásturizmusért felelős miniszteri biztos elmondta mekkora jelentősége van az útbaigazító szimbólumoknak. A kereszt, vagy Szűz Mária szobra utat mutat, az életünk helyes megélésének. Mindennél nagyobb szükségünk van a békére, a kontinensünk és a saját jövőnkért. Hazánk fennmaradásának záloga a kereszténység, annak megerősödése a helyi kis közösségeken keresztül tud megvalósulni.

Felszentelték a Béke Királynője szobrát Dunavecsén

Úgy tűnik, hogy valaki, vagy valakik nem így gondolják, és sajnos nem is sikerült útbaigazítani őket a szobor által. Szomorú.

Megrongált Szűz Mária szobor Dunavecse határában.

A további információkért felvettük a kapcsolatot a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegyével, a vármegyei rendőrkapitánysággal és Vörös Sándor polgármesterrel. Amint megkaptuk a válaszokat, frissítjük cikkünket.

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre