Egy szívvel, lélekkel – Katolikus Ifjúsági Találkozó Nagymaroson

Május 20-án rendezik meg a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, ahol számos színes programmal várják az érdeklődőket. Az előadásokon főként az emberi kapcsolatok működését vizsgálják, például hogy mit jelent egységben maradni.  A találkozón az előadások mellett lesz lehetőség gyónásra, vagy lelki beszélgetésre is. 

Az egységet, a közösségvállalást, a kapcsolódást vitán felül állóan fontos értékeknek tartjuk. Mégis: mintha mostanában a közös szimbólumok, kirakott zászlók, megfogalmazott nyilatkozatok, aláírt petíciók, megváltoztatott profilképek pont az elhatárolódásunkról, az egyet nem értésünkről, a különböző véleményünkről szólnának. Amikor Jézus megjelent az emberek között, ugyanezt a hatást keltette! Szétválasztott. Embereket, családokat, közösségeket, csoportokat. Ugyanezt a hatást kelti ma is. Ahol jelen van, ott szétválasztódnak dolgok. Ám az elválasztottság gyakran nem az ő akarata, hanem a mi emberi logikánk következménye. Jézus Krisztusnak van egy nagyon mély meghívása számunkra. Az egységre, a közösségre, a kapcsolódásra hív. Talán nem (csak) azokkal, akikkel a mi logikánk szerint egységben lennénk. Talán nem (csak) azokkal, akikkel a legszívesebben kapcsolódnánk.

– írják a program szervezői. 

Program: 

A fakultációk idején közbenjáró imádság lesz a művelődési házban: bármi, ami bennünk van, azt a tapasztalt közbenjáró testvérek Isten elé viszik, segítenek igét, bátorítást, útmutatást kérni a Mennyei Atyától, aki azt mondta: „kérjetek és kaptok!” Igei alapja a közbenjáró imának a szentírásból a tetőt kibontó barátok, akik Jézushoz eljuttatják a béna barátjukat. Hitüket látva Jézus így szól a bénához: „Fiam, bűneid bocsánatot nyertek.” (Mk 2,5) 

A részletes programot ITT lehet elolvasni.

Forrás, címlapkép: nagymaros.katolikus.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre