A Németországban élők közel negyede rendelkezik migrációs háttérrel

Németország 84,3 millió fős lakosságának 23 százaléka rendelkezik migrációs háttérrel, derült ki a Szövetségi Statisztikai Hivatal adataiból – tájékoztatott a Berlini gyors a Magyar-Német Intézet lapja.

A bevándorlók 17,3 százaléka – vagyis 14,2 millió fő – 1950 óta vándorolt be Németországba. További 5,7 százalék – azaz 4,7 millió fő – pedig bevándorlók közvetlen leszármazottja. A felmérésből az is kiderül, hogy további 3,7 millió lakos, azaz a teljes népesség 4,5 százaléka egyik szülője bevándorló.

A Hivatal a számokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy azok a 2021-es évre vonatkoznak, vagyis az orosz-ukrán háború miatti népességmozgás nem része a most bemutatott statisztikáknak.

Az Eurostat adatai szerint a Németországban élő bevándorlók száma magasan meghaladja az Európai Uniós átlagot, ami 10,6 százalékra tehető. A tagállamokat tekintve Málta és Ciprus jár az élen, több mint 22 százalékkal, őket követi Svédország 21,9 százalékkal, míg Bulgária, Lengyelország és Románia van az utolsó helyeken, ahol a bevándorlók aránya nem éri el az 1 százalékot sem.

Forrás: Berlini gyors

Tizenötezer dollár az ára, hogy egyetlen migránst Németországba csempésszenek

Németország nem bír el több migránst

Németország nyújtja a legtöbb segélyt Ukrajnának az EU országai közül

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre