Nem támogatják a szervezetek szoknyája mögé bújt „ifjúszerető tanárt”

Mint azt korábban megírtuk Bite Zsolt, a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola LMBTQ-aktivista peadagógiai asszisztense videóban ismerte el, hogy homoszexuális viszonyt folytat egy 15 éves fiúval.

Az állítása alapján ez csupán morális kérdés, amely az ő értékrendjébe belefér, hiszen az ő „efebofil” szexuális irányultsága nem összekeverendő a pedofíliával. Az asszisztens szerint akinek ez nem tetszik, azt rágalmazásért feljelenti, sőt, a közösségi oldala alapján a tanártüntetések rendszeres résztvevője büszkén azt is felsorolta, hogy milyen szervezetek állnak mellette, mint a TASZ, a Helsinki Bizottság, az Amnesty International vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Lapunk felkereste a Bite Zsolt által felsorolt szervezeteket, amelyek mindegyike elállt a kiskorú homoszexuális viszonyával hencegő “tanártól”. Az Amnesty International Magyarország kérdéseinkre válaszban csak ennyit írt:

„Bite Zsolt nem az Amnesty International ügyfele.”

Nem csak a Soros György által támogatott szervezet nem ismeri a pedagógust, hanem a Magyar Helsinki Bizottság sem tudott bővebben nyilatkozni az ügyben.

„Bite Zsolt szervezetünkkel kapcsolatban valótlan állítást fogalmazott meg, a Magyar Helsinki Bizottság nem nyújtott és jelenleg sem nyújt jogi képviseletet neki” – írta válaszában a Bizottság.

A TASZ hasonlóan vélekedett az esetről, kérésükre válaszukat teljes terjedelemben közöljük:

„Bite Zsolt nem fordult a TASZ-hoz, ezért nem ismerjük az ügye részleteit, de fontos leszögezni, hogy alapvetően itt nem egy jogi kérdésről van szó. Általánosságban annyit tudunk megállapítani, hogy egy 15 éves fiatallal nem bűncselekmény kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatot létesíteni, legyen szó bármilyen nemű vagy szexuális irányultságú személyekről. Hangsúlyozzuk, hogy a kérdés megítélése nem korlátozódik pusztán az életkorra: alapvető fontosságú, hogy mindkét fél valóban szabad döntést hozva, önkéntes belátás alapján legyen részese a kapcsolatnak.  Az, hogy az ilyen konszenzuális kapcsolatnak mennyiben van reális lehetősége bizonyos feltételek között, olyan összetett pszichológiai, pedagógiai és morális kérdés, amelyben a TASZ jogi területre korlátozódó szakértelme önmagában nem adhat iránymutatást.”

Kérdéseinkkel a PDSZ elnökét is felkerestük, választ egyelőre nem kaptunk, ellenben azóta Bite Zsolt a közösségi oldalán helyesbítést tett közzé azzal kapcsolatban, hogy az általa említett szervezetek valóban nem olyan értelemben állnak mögötte, mint ahogyan azt ő először közölte.

A tankerület nem tudott a pedagógiai asszisztens efebofil hajlamáról, és jelenleg nincs tudomásuk arról, hogy melyik iskola tanulójával van homoszexuális kapcsolata az alkalmazottjuknak.

Tankerületi vezető: Nem volt tudomásunk a pedagógiai asszisztens efebofil hajlamáról

Iratkozzon fel hírlevelünkre