Tankerületi vezető: Nem volt tudomásunk a pedagógiai asszisztens efebofil hajlamáról

Ahogy a mai napon hírt adtunk róla, az óbudai Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola LMBTQ-aktivista pedagógiai asszisztens, Bite Zsolt videóban ismerte el, hogy homoszexuális viszonyt folytat egy 15 éves fiúval.

A közösségi oldala alapján a tanártüntetések rendszeres résztvevője, az intézmény 39 éves asszisztense egyenesen eldicsekedett fiatal szeretőjével, majd kifejtette ennek legitim és morális körülményeit.

Véleménye szerint a kiskorú fiúval folytatott homoszexuális viszonya ugyanis nem minősíthető pedofíliának, mert – más országokkal ellentétben – a hazai törvény szerint a beleegyezési korhatár 14 év.

Elmondása szerint ő “efebofil”, vagyis „ifjúszerető”. Ez azt a szexuális magatartást jelenti, mikor valaki tartósan és erősen 15-19 évesekhez vonzódik, ő maga azonban jóval idősebb ezeknél, korban nem hozzájuk illő. 

Megkerestük a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola fenntartóját. Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ igazgatója, Tamás Ilona jelezte, hogy Bite Zsolt nem tanár, hanem pedagógiai asszisztens, ennek értelmében nem tanít, nem végez oktató-nevelő munkát.

A megnevezett személy 2022. május 5. napjától áll a tankerület alkalmazásában, a jogviszony létesítésénél nem volt információjuk az efebofil szexuális beállítottságáról.

A megkeresésünkben rögzített történésekről 2023. február 9-én jutottak részinformációk a tankerület tudomására, a munkáltató még aznap vizsgálatot rendelt el, amely jelenleg is tart és a lezárásáig további tájékoztatást nem áll módjukban adni.

A kérdésre, hogy az iskola tanulója-e a pedagógiai asszisztens szeretője, azt a választ kaptuk, hogy a tankerületnek nincs tudomása arról, hogy melyik iskola tanulójával van homoszexuális kapcsolata az alkalmazottjuknak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre