Szociális kotonosztás Háttér Társaság módra

„A biztonságos szex nem privilégium” — írta a Háttér Társaság, „Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete” Facebook-bejegyzésében.

A szervezet posztban ír arról, hogy kutatások szerint a biztonságos szexuális élet legnagyobb akadálya az óvszerhez való hozzájutás nehézsége. Az utóbbi években kialakult nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel pedig a társaság kezdeményezésére, leírásuk szerint néhány LMBTQ+ budapesti szórakozóhelyen működtetett óvszer automatáikból „szociális áron” juthatnak hozzá a fogamzásgátló eszközhöz.

Amennyiben valaki ezt a kedvezményes árat sem engedheti meg magának, úgy a Háttér Társaság irodájában ingyen is hozzájuthat kondomhoz.

Gondolt egyet tehát a magukra egyik legnagyobb magyar LMBTQ+ szervezetként tekintő társulat, hogy a kormány szociális tüzifaprogram „mintájára” a válság hatására szociális óvszerprojektbe kezd.

Pedig a kezdeményezés nem is lenne olyan nagyon rossz, csak a megfogalmazás és a körítés suta. Céljuk lenne ugyanis a HIV, illetve AIDS fertőzések terjedésének korlátozása és megelőzése, de

még egy ilyen régi múltú szervezetnek is nehezére esik kimondani azt, hogy bizony a homoszexuális férfiak körében nagyobb kockázatot rejt a kór terjedése a gyakoribb partnercsere miatt, ezért is fontos LMBTQ+ szórakozóhelyeken óvszer automatákat működtetni „szociális áron”.

Nélkülözhetetlen mindenkit  ösztönözni arra, — aki éli — hogy biztonságos szexuális életet éljen, legyen az homo- vagy heteroszexuális, ennek akadályát azonban a jelenlegi gazdasági helyzetre fogni, mint inkább jobban óva inteni a társadalmat a HIV és AIDS által leginkább érintett csoportokról, elbagatellizálja a valóságot.

Forrás: Facebook/Háttér Társaság

A címlapkép forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre