Minden összedőlt, csak a Mária szobor maradt sértetlen a törökországi székesegyházban

A hétfő kora reggeli földrengés következtében egy katolikus székesegyház is összedőlt a dél-törökországi Iskenderun városában. Csodálatos módon a templomban található Szűz Mária szobor sértetlenül maradt.

A Mária szobor az iskenderuni Angyali üdvözlet székesegyházban volt, amely az anatóliai apostoli vikariátus legnagyobb temploma.

Antuan Ilgit jezsuita szerzetes Facebook bejegyzésben arra kérte a követőit, hogy imádkozzanak értük és az ottani katolikus közösségért.

„Erős földrengés volt. Még sok mindennel kapcsolatban nagy a bizonytalanság. De a székesegyházunk nincs többé”

– írja, majd így folytatja: „Hála Istennek, a szerzetes testvérekkel és nővérekkel mindannyian jól vagyunk és igyekszünk segíteni azokon, akik hozzánk fordulnak”.

Egy korábbi posztban pedig arról írt, hogy a székesegyház összeomlása sokkolóan hatott a közösségre, különösen, hogy a földrengés előtti napon még szentmisét tartottak benne. Hozzátette, most a legfontosabb feladat a templom újjáépítése.

Az Angyali üdvözlet székesegyház romjai a dél-törökországi Iskenderunban. (Forrás: Facebook/Antuan Ilgit)

A szerzetesek átmenetileg mindannyian a templom épületétől külön álló étkezőben tartózkodnak, ahová bevitték magukkal az épségben maradt Szűz Mária szobrot.

„Ez a szobor ad nekünk erőt, hogy meg tudjunk küzdeni a ránk váró nehézségekkel”.

Bár körülöttük minden összeomlott, a jezsuita szerzetesek kitartanak hitük mellett.

„Továbbra is bízunk Istenben és az ő gondviselésében. Esik az eső, hideg van és fúj a szél, de érezzük az ő közelségét” – zárja a legfrissebb Facebook bejegyzést.

Február 6-án, hétfőn hajnalban 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország délkeleti, és Szíria északnyugati részét. A természeti katasztrófában eddig több mint ötezren vesztették életüket.

Forrás: ACI Prensa

Címlapkép: Facebook/Antuan Ilgit

Iratkozzon fel hírlevelünkre