A magyar horgászok a világ legjobbjai

December 4-én, vasárnap ért véget a Dél-Afrikai Köztársaságban, Mokopane mellett, a Nyl Biodiversity Dam vízterületen megrendezett II. Free Style Method Feeder Horgász Világbajnokság. A magyar válogatott mindkét versenynapon az élen tudott végezni, és végül 18 ponttal megvédte a világbajnoki címét a 28 pontos német és 33 pontos cseh válogatott előtt.

Hétfői közleményében a következőképp írt a versenyről a Magyar Országos Horgász Szövetség:

„Ha sikerről és esélyességről beszélünk, akkor tudni kell, hogy a jellemzően a nagytestű halak fogására irányuló method feeder technika a legnépszerűbb horgász versenysport szakág, így a legutóbbi magyar országos bajnokság is több mint 400 nevezővel zajlott. Az elmúlt 7 évben annyira megerősödött a hazai mezőny, hogy a világbajnokságra utazó nemzeti válogatottba már bekerülni is remek eredmény és egyben rendkívül nagy megtiszteltetés.

Nemzeti válogatottunk szerencsére elbírta az esélyesség terhét, így mindkét versenynapon az élen tudott végezni és végül 18 ponttal megvédte a világbajnoki címét a 28 pontos német és 33 pontos cseh válogatott előtt.

Az egyéni versenyben szintén újra kiemelkedő sikerekről lehet beszámolni. Bakó Péter – a tavalyi világbajnokság egyéni aranyérmese – hibátlan horgászattal, a lehetséges legkisebb pontszámmal, két ponttal megszerezte az újabb egyéni világbajnoki címet is. A dobogón még egy magyar versenyző állhatott: Szabó Bence a tavalyi évhez hasonlóan szintén 3 pontot szerezve újból egyéni ezüstérmet szerzett.

A nemzeti válogatott tagjai: Polyák Csaba kapitány, Döme Gábor másodkapitány, Sipos Gábor csapatvezető; Bakó Péter, Bodzsár Norbert, Kiss Péter, Novák János, Szabó Bence versenyzők; Balog Áron, Raffer Kristóf, Sisa József, Ujszászi Dániel, Takács Péter és Vincze Márk segítők.

A magyar horgászsport ezzel a remek eredménnyel zárta az idei, rendkívül eredményes és így emlékezetes versenyszezont. A méltó ünneplés a hazaérkezéskor kezdődik és jövőre az évértékelő, díjátadó nemzeti sportgálán záródik majd. Addig is ez az eredmény egy újabb nagy ajándék a magyar sport és a magyar horgászat közös karácsonyfája alatt!

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a csapat felkészülésében közreműködő valamennyi sportvezető, sportszervező, szakági munkatárs és horgásztárs segítségét. Minden csapattagnak szívből gratulálunk ezen újabb történelmi eredményhez!”

(MTI/OS)

A címlapkép forrása a Magyar Országos Horgász Szövetség Facebook oldala.

Iratkozzon fel hírlevelünkre