Csoportkör teljesítve, irány a negyeddöntő!

Mindkét válogatottunk hibátlan teljesítménnyel, három győzelemmel zárta a csoportkört, ennek köszönhetően pedig egyből a negyeddöntőbe kerültünk.

Bíró Attila csapata az első fordulóban játszotta a legnehezebb mérkőzését Kanada ellen, az első negyedben megszerzett kétgólos előny végül megalapozta a győzelmet is, a fórunkból maradt egy találatnyi, 11-10 lett a vége.

A második fordulóban aztán egy érdekes összecsapást láthatott a közönség a házigazda Japán ellen, hiszen a találkozón összesen 47 gól született, de szerencsére mi zörgettük meg többször az ellenfél hálóját.

Ha valaki csak az eredményt látja, akkor azt is gondolhatta volna, hogy egy kézilabda mérkőzésről van szó, hiszen 26-21 lett a vége, ami nem túl gyakori a vízilabdában. A védekezésünk ezen a meccsen nem volt a helyzet magaslatán, de szerencsére a támadójátékunkban ezúttal nem volt hiba, és ez a lendület kitartott az utolsó fordulóra is.

Az Új-Zéland elleni találkozó már örömvízilabdázást hozott, a lányok sokkal felszabadultabban játszottak, mint az első két körben, és végre sikerült egy önbizalom növelő győzelmet is aratnunk. A 23-5-ös sikernek köszönhetően megnyertük a csoportunkat, így egyből a negyeddöntőbe kerültünk, ahol valószínűleg az Európa-bajnok spanyolokkal kell majd megmérkőznünk.

A százszázalékos teljesítmény összejött a férfi pólósoknak is, akiknek ehhez egy komoly ellenfélen keresztül vezetett az út. Varga Zsolt együttese egy szorosan induló mérkőzést nyert meg a Japán ellen az első fordulóban, de az igazi nagy falat csak ezután következett.

A második körben ugyanis Horvátország ellen kellett medencébe ugraniuk a srácoknak, akik ellen az elmúlt években több fontos meccset is elveszítettünk, többek között a budapesti világbajnokság és a tavalyi Európa-bajnokság fináléjában is kikaptunk tőlük.

Az idei egyetlen mérkőzésünket a zágrábi világkupa-selejtezőben azonban sikerült megnyernünk ellenük és most is hasonlóan jól kezdtük az összecsapást. Minden az első negyedben dőlt el, sikerült kialakítanunk egy kétgólos előnyt, ami kitartott egészen a végéig.

A 12-10-es győzelmünk pedig már biztos csoportelsőséget is jelentett, így a magyar fiúk tét nélkül vágtak neki az Argentína elleni találkozónak. A két csapat korábban csak egyszer, a 2015-ös vb-n találkozott egymással, akkor 21-4-re diadalmaskodtunk.

Fukuoka, 2023. július 21.
Vigvári Vince (b) és az argentin Guido Poggi a férfi vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország – Argentína mérkõzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 21-én. Magyarország 21-13-ra nyert.
MTI/Koszticsák Szilárd

A papírforma most sem borult, az első negyedben eldőltek a lényegi kérdések, hétszer is bevettük a dél-amerikaiak kapuját, míg ők mindössze egy gólt szereztek. A hátralevő időben már az is belefért, hogy egy kicsit visszavegyünk a tempóból, de még így is jelentős különbséggel, 21-13-ra nyertük meg a meccset.

A válogatott így egy fontos lépést tett a hőn áhított cél felé, ami nem más, mint a fináléba jutás, hiszen a két döntős automatikusan megváltja a repülőjegyét a jövő évi, párizsi olimpiára.

A címlapképen Mahieu Geraldine, a magyar és Kaitlin Howarth, az új-zélandi válogatott játékosa a nõi vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában játszott Új-Zéland – Magyarország mérkõzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 20-án. Magyarország 23-5-re nyert.
MTI/Koszticsák Szilárd

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre