Putyin szerint a Nyugat csalódott az ukrajnai ellentámadás miatt

A Nyugat csalódott az ukrajnai ellentámadás miatt, amely nem hozott eredményeket – jelentette ki pénteken Vlagyimir Putyin elnök az orosz Biztonsági Tanács ülésén.

Ma nyilvánvaló, hogy a kijevi rezsim nyugati kurátorai egyértelműen csalódtak az úgynevezett ellenoffenzíva eredményeiben, amelyet a jelenlegi ukrán hatóságok az előző hónapokban nagy hangon híreszteltek

– mondta az államfő. Az ülésen Szergej Nariskin, az orosz külföldi hírszerzés (SZVR) vezetője azt mondta, a lengyel vezetés egyre erősebben hajlik arra, hogy csapatokat küldjön Nyugat-Ukrajnába, és így ellenőrzése alá vonja a területet. Putyin figyelmeztetett, hogy Oroszország minden rendelkezésére álló eszközzel válaszolni fog, ha a Nyugat agressziót indít Fehéroroszország ellen.

Fehéroroszország az (orosz-fehérorosz) Szövetségi Állam része, a Fehéroroszország elleni agresszió elszabadulása az Oroszországi Föderáció elleni agressziót jelenti. Erre minden rendelkezésre álló eszközzel válaszolni fogunk

– jelentette ki.

(MTI)

A címlapképen Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tanácskozik a moszkvai Kremlben 2022. július 4-én.
MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimentyev

Iratkozzon fel hírlevelünkre