Az utolsó meccsen harcolta ki a bennmaradást az U20-as hokiválogatott

A magyar U20-as jégkorong-válogatott 4-0-ra győzte le Franciaországot a budapesti rendezésű divízió 1/A-s világbajnokság utolsó fordulójában, aminek köszönhetően végül Japánt megelőzve az ötödik helyen végzett.

Nem nézett ki jól a magyar csapat szénája, hiszen egymás után jöttek a fájóbbnál fájóbb vereségek, rögtön az első fordulóban Kazahsztán ellen futottunk bele egy 5-2-es zakóba. Ezután jött az osztrákok elleni összecsapás, ami már jóval kiegyenlítettebb csatát hozott, de az ellenfél egy utolsóperces találattal 3-2-re megnyerte a mérkőzést.

Japán ellen ennél is közelebb jártunk a sikerhez, bár a japánok egy gyors 2-0-s periódussal indítottak, de az utolsó harmad előtt már egyenlő volt az állás. A záróetapot pedig kiválóan kezdtük, gyorsan megszereztük a vezetést, és amikor már úgy tűnt, kézben van a találkozó, a japánok 20 másodperccel a vége előtt egyenlítettek.

Ez pedig akkora pofonnak bizonyult, hogy még a hosszabbításra sem tudta összeszedni magát a magyar együttes, a japánok pedig kihasználták ezt a helyzetet, és egy villámgyors góllal megnyerték a találkozót.

Két mérkőzéssel a vége előtt tehát az utolsó helyen álltunk egy megszerzett ponttal és a meccsről meccsre javuló Dánia ellen sem tudtunk bravúrt okozni. A dánok már az első harmadban kétgólos előnybe kerültek, és ezt a fórt a végéig meg is őrizték.

Az utolsó körben az a francia válogatott volt az ellenfelünk, akik a kazahok elleni vereség miatt már biztosan nem juthattak fel az elitbe, és a kiesés veszélye sem fenyegette őket, így teljesen tét nélkül várták az összecsapást.

A két csapat nagyon jól ismerte egymást, ugyanis novemberben egy barátságos mérkőzés keretein belül már összecsaptunk a franciákkal, és akkor egy könnyed 4-1-es győzelmet arattunk. Most is jól indult a találkozó, Laskawy révén bő három perc után előnyben voltunk.

A második harmadban aztán minden kérdés végére pont került, a magyar együttes még kétszer bevette a franciák kapuját, így 3-0-val fordultunk az záró felvonásra. Az utolsó 20 percben a válogatott még egyszer megörvendeztette a hazai szurkolókat, így végül 4-0-ra győztük le Franciaországot.

A győzelemnek köszönhetően pedig átugrottuk Japánt a csoportban, az ötödik helyen végeztünk, ami biztos bennmaradást jelentett, így jövőre is az A-divízióban harcolhatunk majd meg a legnagyobb riválisainkkal.

A címlapképen a magyar U20-as jégkorong-válogatott játékosai láthatóak a hazai rendezésű divízió 1/A-s világbajnokságon a budapesti Tüskecsarnokban. Fotó: Keresztléc/ Szennyes Krisztián

Iratkozzon fel hírlevelünkre