Felvidéki magyar lány dala ragyogja be a világhálót

A napokban jelent meg a felvidéki származású Méry Rebeka népdalénekes Messzire című videóklipje, amely az emberi lélek legmélyebb zugaiból szólal meg.

„Méry Rebeka énekstílusának van egy olyan személyes varázsa, amely beragyogja az egész albumot.” – mondta Mike Adcock a Rootsworld tagja a dalról.

Méry Rebeka (Forrás: Méry Rebeka hivatalos Youtube-csatornája)

A felvidéki származású magyar énekesnőt új daláról és annak elkészüléséről kérdeztük.

„Már régóta foglalkoztatott, hogy valami sajátosat alkossak a népzenei, népi énekes tevékenységem mellett.  A Messzire című dal lényegében egy népdal továbbdúdolása. Egy moldvai csángó népdal adta a dal szövegét, dallamában és hangszerelésében azonban átírtam, más hangulatba és a saját világomba helyeztem át” – mondta Méry Rebeka énekesnő, majd hozzátette:

„A dal azoknak szól elsősorban akik épp elvágyódnak onnan, ahol éppen vannak. Ehhez az úthoz kíván megerősítést adni.”

Méry Rebeka beszámolt arról is, hogy ebben az őszi melankolikus időszakban, az embereknek több idejük van a befelé fordulásra, ilyenkor jól jöhet egy dal, egy ima, ami feltölti az embereket a szürkülő hétköznapokban.

A somorjai születésű énekesnő kérdésünkre elmondta, hogy ez a dal a dream-folk világában jött létre, amely nem igazán műfaj vagy stílus, hanem sokkal inkább egy érzés, egy hangulat, mondhatni az álmodozás területe, mely leginkább kifejezi azt a belső, ösztönös elvágyódás-érzést, amely mindenkiben megvan.

Címlapkép: Méry Rebeka hivatalos Youtube-csatornája

Negyven év mesegyűjtés Galgamácsáról

Andrásfalvy Bertalan: Nem kritizálni, hanem segíteni akarok

Schroth Zoltán: A folyóbor nem koccintós

Iratkozzon fel hírlevelünkre