Pályázat keresztény könnyűzenei előadóknak videóklip készítésére

A magyar keresztény könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelése érdekében a Magyar Kormány támogatásából a Kovács K. Zoltán Alapítvány keresztény könnyűzenei előadók, együttesek részére koncert jellegű videófelvétel forgatására.

A program célkitűzése, hogy a keresztény könnyűzenei előadók, együttesek számára megjelenési lehetőséget biztosítson azáltal, hogy egy élőkoncert jellegű videóanyag készül róluk, mely később az előadó/együttes, illetve a támogató által is szabadon terjeszthető a médiában.

Pályázni azok a zenekarok, egyházi szervezetek, informális csoportok, nagykorú természetes személyek, civil szervezetek pályázhatnak, akik a helyi plébánia, egyházközség, helyi vallási közösségek zenei munkájában, szolgálatában aktívan részt vesznek vagy a jövőben részt venni
kívánnak. A vallási közösséghez kapcsolódó fennállást a hitoktatónak, plébánosnak, lelkésznek, helyi egyházi szervezet vezetőjének szükséges igazolnia. A rendelkezésre álló technikai feltételek alapján maximum 5 fős formációk nyújthatnak be pályázatot.

A Kovács K Zoltán Alapítvány jelen pályázati felhívás keretében az alábbi tevékenységeket támogatja:

  • a pályázat keretében kiválasztott előadók/együttesek részére biztosítja a forgatás helyszínét (Katakomba – Pengető Színpad),
  • a forgatáshoz szükséges komplett broadcast technikát és személyzetet (rendező, operatőrök, technikus, stb),
  • színpadi hang- és fénytechnikát (részletezése külön mellékletben)
  • teljeskörű utómunka

A pályázónak vállalnia kell, hogy a forgatáshoz biztosítja a saját zenekari felszerelését, szükség esetén technikusát, a helyszínre utazás költségét. Amennyiben a felvételen közönséget is szeretne megjeleníteni, úgy gondoskodik arról is, maximum 15 fős létszámban, a tőlük szükséges visszavonhatatlan adatkezelési hozzájárulást a forgatási napig beszerzi.

A pályázati kiírás keretében kiválasztott előadók/együttesek forgatási napjai a későbbiekben kerülnek egyeztetésre, a forgatásra 2023 decemberében kerül sor. Az elnyerhető támogatás szolgáltatás formájában vehető igénybe, pénzdíjjal külön nem jár.

A támogatási kérelmet kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. A pályázatok beérkezését az alapítvány elektronikusan visszaigazolja. A pályázati adatlap kötelező melléklete 1 db stúdiófelvétel. Elektronikus beadás során a tárgy mezőben kérik feltüntetni: pályázat 2023/2. Cím: info@kkza.hu Beadási határidő: 2023. október 31.

A pályázat elbírálása a beadási határidőt követően történik, melynek eredményéről elektronikus úton értesítik a pályázókat.

A pályázat benyújtásakor az alábbi dokumentumok csatolása szükséges pdf formátumban:

Egyéb dokumentumok:

Ezen felül mp3 és wav formátumban kérjük mellékelni a pályázat tárgyát képező dalt.

A pályázat elbírálásának határideje 2023. november 20.

Az elkészült kisfilmek 2024. januárjában kerülnek bemutatásra sajtótájékoztató keretében.

Iratkozzon fel hírlevelünkre