Pápalátogatás: megérkezett a Magyar Fohász 2023 videóklipje 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Magyar Fohász 2023 címmel készült dal Ferenc pápa magyarországi látogatása alkalmából Varga Miklós, Keresztes Ildikó és Vastag Csaba közreműködésével, amelynek most a videóklipje is elkészült. 

Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a dal bemutatóján elmondta, hogy egy ferences kolostorban, beszélgetések közben fogant meg az a gondolat, hogy egy dallal lehetne tisztelegni az újabb pápalátogatás előtt,  ugyanis meglehetősen ritka, hogy egy országba ilyen rövid időn belül kétszer is ellátogasson a katolikus egyházfő, ezért Ferenc pápa újabb budapesti látogatása különleges adomány – tette hozzá.

Az államtitkár Toldi Tamás énekes-dalszövegírót és Pálinkás Gergely zeneszerzőt bízta meg a dal elkészítésével, ők pedig neves művészeket nyertek meg a produkcióhoz. Énekesként Varga Miklós, Keresztes Ildikó és Vastag Csaba csatlakozott a produkcióhoz, őket Szirtes Edina Mókus hegedűn, Heinczinger Mika pedig furulyán kíséri.

A stáb megköszönte a támogatást a Magyar Kultúráért Alapítványnak, a Mátyás Templom plébánosának és a templom segítőkész munkatársainak pedig azt, hogy helyet biztosítottak a forgatáshoz. 

A címlapkép forrása: YouTube/Toldi Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre