Már elérhető a pápalátogatás tiszteletére készült Magyar fohász 2023 című dal

Már elérhető a pápalátogatás tiszteletére írt Magyar fohász 2023 című, Varga Miklós, Keresztes Ildikó és Vastag Csaba közreműködésével készült dal a YouTube-on.

Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a dal bemutatóján elmondta, hogy egy ferences kolostorban, beszélgetések közben fogant meg az a gondolat, hogy egy dallal lehetne tisztelegni az újabb pápalátogatás előtt,  ugyanis meglehetősen ritka, hogy egy országba ilyen rövid időn belül kétszer is ellátogasson a katolikus egyházfő, ezért Ferenc pápa újabb budapesti látogatása különleges adomány – tette hozzá.

Az államtitkár Toldi Tamás énekes-dalszövegírót és Pálinkás Gergely zeneszerzőt bízta meg a dal elkészítésével, ők pedig neves művészeket nyertek meg a produkcióhoz. Énekesként Varga Miklós, Keresztes Ildikó és Vastag Csaba csatlakozott a produkcióhoz, őket Szirtes Edina Mókus hegedűn, Heinczinger Mika pedig furulyán kíséri.

Keresztes Ildikó és Vastag Csaba is megtisztelőnek érezte a felkérést, és bíznak benne, hogy sokakat inspirál majd a szerzemény.

A Magyar fohász 2023 című dal már hallható a rádiókban, jelenleg pedig éppen a videóklip felvételei zajlanak.

Magyar fohász 2023

Iratkozzon fel hírlevelünkre