Papot cenzúrázott a Magyar Kurír?

Kedden este az egyházi iskolák pedagógusai és diákjai tartottak tüntetést Budapesten. Az eseményről beszámolt a Magyar Kurír is, amelyre Bese Gergő atya a keresztény hírlap Facebook oldalán kifejtette a tüntetésről szóló ellenvéleményét, amelyet a Magyar Kurír főszerkesztője Kuzmányi István törölt – számolt be róla a Pesti Srácok.

Bese Gergő a Pesti Srácokhoz eljutott nyílt levelében kifejtette:

„Korábban írtam már egy véleménycikket a pedagógustüntetéssel kapcsolatban, amiben kiemeltem az anyagi megbecsülés fontosságát, ami azonban nem fogja megoldani azokat a problémákat, amivel ezen kívül találkozunk az oktatásban. A tegnapi esemény úgy kellett az ellenzéki médiának, mint egy falat kenyér. Végre az egyházi iskolák is szembe mennek a kormányzat politikájával és hallatják hangjukat. Gyorsan a címlapon tudósítottak róla, szándékosan kiemelve az egyházi jelzőt. Csak gratulálni tudok a kollégáknak! Magas labda volt azoknak, akik zsigerből gyűlölik azt, ami keresztény, ami érték, ami nemzeti. Mi pedig lehetőséget adunk arra, hogy tovább szítsák a feszültséget!

Sajnos azonban nem csak a gyűlöletszítók, hanem a Katolikus Egyház hírportálja, a Magyar Kurír is büszkeséggel számolt be az eseményről, fényezve annak szervezettségét, komolyságát. A Facebookra felkerült hír alá azt mertem írni, hogy sajnálattal tapasztalom, hogy a Telex, Index, 24.hu után a Magyar Kurír is beállt ebbe a sorba. Természetesen a kommentem azonnal cenzúra áldozat lett. Kuzmányi István főszerkesztő Úr személyesen törölte a neki nem tetsző, a tényt megállapító írást. Itt tartunk. Nulla kommunikáció, párbeszéd, véleményütköztetés. Katolikus oldal, katolikus papjának nem jár szabad vélemény. De ezt a kommunista/liberális tempót már ismerjük. Amikor a véleményformálóknak nem tetsző hangot ütsz meg, gyorsan letekernek, vagy letiltanak. A facebook, a twitter, az instagram így működik, ja és már a Magyar Kurír is!”

Bese Gergő megkeresésünkre elmondta, hogy az egyházi intézmények fenntartója nem a Klebelsberg Központ, hanem az egyházmegyék és szerzetesrendek. Azaz amikor az egyházi iskolák tanárai kimennek tüntetni, akkor a saját intézményüket fenntartó egyházmegyét bírálják, ami nem helyes.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy az egyházi fenntartású iskolák inkább haszonélvezői a hazai oktatás fejlesztésének, mint az államiak.

Bese Gergő teljes nyílt levele itt olvasható.

 

Nyolc méter magas Mária szobrot állítottak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Bese Gergő: Mária nekünk is kinyújtotta a kezét

Címlapkép: Szennyes Krisztián, Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre