Imával tiltakoztak a sátánista koncert ellen Budapesten

A Behemoth nevet viselő, sátánista heavy metal együttes október 16-án lépett fel a Barba Negrában Budapesten.  A koncert közben a Tradition Family Property osztrák szervezet tagjai, valamint lengyel, ír és magyar támogatóik közösen imádkozták a rózsafüzért a szórakozóhely előtt.

Az együttes dalai egyértelműen tükrözik a zenekar egyházhoz való viszonyát, olyan címekkel, mint „A démoni katolikus egyház” (‘Ecclesia Diabolica Catholica’), vagy „Isten = Kutya” (‘God = Dog’). A koncertjeiken több ezer fiatalt vonnak be a gonosz és az erőszak dicsőítésébe és az Isten iránti gyűlöletkeltésbe.

A budapesti koncert közben a TFP tagjai az engesztelés rózsafüzérét és az Apostoli Hitvallást imádkozták a Barba Negra előtt. Az utcán elhaladó emberek közt voltak, akik keresztet vetettek, mások támogatásukról biztosították az imádkozókat.

Egy nő azt mondta: „Köszönjük önöknek! Szent küldetést végeznek. Magyarország ellen támadást indítottak”.

Voltak, akik ellenérzésekkel viszonyultak az imádkozó tüntetőkhöz. Többen szóban sértegették őket, és megszaggatták a TFP zászlaját.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a keresztény mozgalom az együttes ellen tiltakozott. Egy 2007-es koncerten a zenekar frontembere, a magát sátánistának valló „Nergal” Darski nyilvánosan gyújtott fel egy bibliát a lengyelországi Gdynia városban. A közösségi médiában pedig azzal büszkélkedett, hogy tönkretett egy Szűz Máriát ábrázoló festményt. A katolikusokról azt nyilatkozta, hogy ők a legnagyobb „bűnöző szekta”, a biblia pedig egy „hazug könyv”.

A Behemoth együttes folytatja Európai körútját, amelynek során Magyarországra is ellátogatott. Következő állomásuk Ausztria és Lengyelország lesz, ahol a TFP ugyanúgy összegyűjti majd a keresztényeket, hogy együtt imádkozzanak a megbocsátásért.

Forrás, fotó: TFP

Iratkozzon fel hírlevelünkre