A dicsőítők ezúttal a Margitszigeten kötöttek ki

Kikötő – Dicsőítő Sziget

2022. október 11-én megtartották az első Kikötő dicsőítő estet a margitszigeti Szent Mihály templomban. Akik előzetesen regisztráltak, személyesen is részt vehettek a Dicsőítő Sziget YouTube csatornáján közvetített eseményen. A keresztény könnyűzenei estet a békéért ajánlották fel, amelyet egyedül Jézustól lehet remélni. A szervezők azt tervezik, minden hónap második keddjén lesznek a következő alkalmak, legközelebb november 8-án, este hat órai kezdettel.

A kis méretű, árpádkorinak látszó, neoromán templomocska nyitott ajtaján be-benéztek a Margitszigeten kellemes délutáni sétájukat tevő járókelők. Bizonyára a bentről kiszűrődő énekelt „alleluja” csalogatta őket közelebb. Este hat óra felé elfoglalták a helyüket a padokban azok is, akik előzetesen a Dicsőítő Sziget Kikötő rendezvényére regisztráltak, hogy adhassanak egy estét Jézus Krisztusnak.

Az Eucharist zenekar tagjai az akusztikus környezethez idomulva, egyszerű hangszereléssel érkeztek. A dalokat így is közösen énekelték az együttessel a jelenlévők. Gável András a katolikus egyház aznapi evangéliumát olvasta fel. Az énekes előadó a hallott igeszakasszal kapcsolatban rámutatott:

a dicsőítés lényege nem a külső formákon múlik, hanem az Istennek odaajánlott szíven. Isten ingyenesen ajándékozza oda az embernek önmagát.

Az Eucharist együttes a Dicsőítő Sziget Kikötő elnevezésű keresztény könnyűzenei estjén a margitszigeti Szent Mihály kápolnában, 2022. október 11-én. Fotó: Dicsőítő Sziget/Machalik Krisztina

A Dicsőítő Sziget nyáreleji fesztiváljának évközi alkalmait a következő hónapok második keddjein tervezik megtartani. Elhangzott: az Eucharist együttes csapata mellett más előadók közreműködésére is számíthatnak majd az érdeklődők. A novemberi alkalomra már lehetőség van regisztrálni, vagy a Dicsőítő Sziget YouTube csatornájára feliratkozni.

Forrás: Dicsőítő Sziget

 

Mentés másként a Szentendrei-szigeten

Ez nem egy fesztivál, hanem valódi együttlét volt – első alkalommal rendezték meg a Dicsőítő Szigetet

Fotó: Dicsőítő Sziget/Machalik Krisztina

Iratkozzon fel hírlevelünkre