Gazdag programot kínál a szeptemberi Cordis Fesztivál

cordis

2022. szeptember 10-én Bicskén a Hősök terén rendezik meg a Cordi Fesztivált. A keresztény könnyűzenei ifjúsági esemény számos programot kínál, amely lendületet adhat az új tanév elkezdésének kezdetén. A délelőtti családi program, a tanúságtételek és a koncertek mellett Lackfi János író is előadást tart majd. A körömi verbita plébánia a cigánypasztorációs munkáját mutatja be. A hálaadó szentmisét Burbela Gergely verbita mutatja be, amelyet az Eucharist együttes koncertje követ. Érdemes tehát mindenből csemegézni egy kicsit a kora őszi fesztivál gazdag kínálatából. A rendezvény fővédnöke Spányi Antal
székesfehérvári megyéspüspök.

A Cordis Fesztivál hátterében a helyi közösség, valamint az AcCordis együttes csapata áll, amelynek vezetője, Szabó Imre a Pengetőnek korábban úgy nyilatkozott: „Az én korosztályom, a mai huszonévesek nyelvén szólítjuk meg Istent a zenénkkel. Ezt értik, ez a sajátjuk. Végső soron pedig ezáltal tudják megfogalmazni legőszintébben Istennek mindazt, ami bennük van, legyen az kérés vagy hálaadás. Az idősebbek is elfogadják a tevékenységünket, nem támadnak miatta.”

A szeptember 10-i programot látva valóban minden generáció találhat maga számára kedveset. A Smoke-Ingerek BBQ&Grill minden regisztrált vendéget szívesen lát majd egy ínycsiklandozó ebédre. A jótékonysági sütivásár révén „jóízűen” támogathatjuk a rendezvényt. A gyermekek felkereshetik a plébániakertben a kézműves asztalokat és az ugrálóvárat, várostúrán vehetnek részt, arcfestést és csillámtetoválást készíttethetnek maguknak. Aki pedig szívesen megcsillantja művészeti talentumait, alkotói pályázaton is részt vehet.

A fesztivál helyszíne akár Budapestről is hamar és könnyen megközelíthető autóval vagy tömegközlekedéssel egyaránt, amellyel kapcsolatban a rendezvény pontos tudnivalókat tartalmazó honlapján értesülhetünk. 

Burbela Gergely verbita meghívó köszöntőjében a dicsőítés szívére irányítja a vendégek figyelmét. A plébános szerint dicsőíteni annyit jelent, mint: „elfogadni teljesen az Ő szeretet törvényét, nem csak egy részét, ami neked jó. Beengedni Őt az életed szép és sötét, bűnös pillanataiba, elfogadva az Ő megbocsátó szeretetét. Végre igazában szabad lenni az igazi szeretetben…”

A Cordis Fesztivál ezt a megélhető, valódi szabadságot kínálja fel minden érdeklődő számára, aki szeptember 10-én ellátogat Bicskére. Koncertet ad az imperfectum együttes, az Eucharist zenekar, a Rád találtam dicsőítő csoport. A szentmise zenei szolgálatát a házigazda AcCordis együttes látja el. A rendezvényre előzetesen regisztrálni szükséges.

 

 

A mai huszonévesek elkezdték dicsőíteni Istent – Szabó Imi a Pengetőnek

Iratkozzon fel hírlevelünkre