Misebor-automatát avattak a Fertő tó mellett

A Fertő tó ausztriai oldalán elhelyezkedő Boldogasszony (Frauenkirchen) kegytemploma előtt misebor-töltő automatát helyeztek el. A helyiek bíznak abban, hogy a különleges miseborbeszerző helyből turista látványosság válhat. – adta hírül a Magyar Kurír.

Thomas Lackner ferences szerzetes a kegyhely plébánosa gondolta ki az automata létrehozásának ötletét. Álma valóra vált, ma a barokk templom előtti téren a világ első misebor automatája várja a látogatókat. Egy euróért lehet kapni misebort, amely liturgikus célra is használható. Az automatát természetesen csak tizennyolc éven felüliek használhatják, az életkort a vásárló bankkártyája segítségével ellenőrzi a készülék.

A Fertő tó környéke egyaránt népszerű a kirándulók és a kerékpáros turisták között. Könnyen lehet, hogy sokakat vonz majd a kegytemplomhoz az ötletes automata. A kiváló burgenlandi bor beszerzésének lehetősége a magyar zarándokok előtt is nyitva áll, legközelebb augusztus 15-én, 13 órától várják a híveket magyar nyelvű szentmisével.

Dalí Krisztus kereszthalálának új dimenzióját mutatta be

Munkácsy Mihály Krisztusa megérintette az ateistákat is

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre