Novák Katalin aláírta a kata törvényt, bár szerinte érdemi egyeztetés után kellett volna döntést hozni

A köztársasági elnök sajtónyilatkozatban reagált a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvénnyel kapcsolatban.

„Az Országgyűlés által elfogadott, a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló törvényt ma aláírtam. Alaposan megvizsgáltam és megfontoltam az elfogadott törvényt, ahogy a hozzám érkezett észrevételeket is. Olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnom, nem találtam. A törvényhozói szándék, a változtatás célja aligha vitatható.

Érzékelem ugyanakkor a felháborodást. Azt, hogy sokak számára nehézséget jelent majd az új helyzethez való gyors alkalmazkodás. Megértem, hogy kérdéseik vannak.

Helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés. Gyors változtatás esetén is elvárható, hogy a Kormány megfelelően segítse az érintetteket.

Megbeszélést folytattam a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre.

Rendkívüli időket élünk. A háború nyomában járó gazdasági válság felforgatja hétköznapjainkat. Rajtunk kívül álló erők kiszámíthatatlanná teszik a jövőt.

Magyarország biztonságát az államháztartás, a költségvetés stabilitása is megalapozza. Válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség. Helyes, ha ebben a helyzetben az államfő nem gördít akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé.

Összefogás, kölcsönös felelősségvállalás és belátás – ez segít minket túl a nehezén. Csak így maradhatunk talpon.”

– írta a sajtónyilatkozatban Novák Katalin köztársasági elnök.

(Forrás: Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága, MTI)

Pénzügyminisztérium: Az új kata megszünteti a visszaéléseket és kedvezőbb feltételeket kínál a lakosságnak értékesítő legkisebb vállalkozóknak

Felmérés: Minden 10. katás számláz csak magánszemélyeknek

Az ételszállító cégek is megszólaltak a hídlezárás kapcsán

Címlapkép forrása: Facebook/Novák Katalin

Iratkozzon fel hírlevelünkre